Android 4.0.4 voor Samsung Galaxy Note onderweg

Het is nog maar kort geleden dat de eerste echte firmware voor de Samsung Galaxy Note opdook met daarin gebakken Android 4.0.4 – de huidige nieuwste firmware versie bevat Android 4.0.3. Krap een week later biedt Samsung de nieuwe firmware als officiële update aan in Duitsland.

Hoewel de sprong van Android 4.0.3 naar 4.0.4 natuurlijk een stuk kleiner is dan de vorige update vanaf Android 2.3, lijken de eerste berichten van onze Oosterburen te bevestigen dat Samsung deze update aangrijpt om een aantal problemen met de update naar versie 4.0.3 te fixen. Tevens zijn er een aantal nieuwigheden aan boord.

Zo beschikt de Galaxy Note na de update over PopUp Play – een feature die bekend is van de Galaxy S3. Met PopUp Play kun je een video bekijken in een apart venster, terwijl je andere dingen aan het doen bent.

Ook nieuw is de mogelijkheid om het toestel te ontgrendelen door middel van je handtekening. Of dit een grappige feature is, of eentje die ook echt nuttig is zal moeten blijken. In ieder geval blijft Samsung zoeken naar unieke mogelijkheden die een toestel met S-Pen biedt.

Wat betreft het verhelpen van problemen die bij sommige gebruikers ontstonden na de laatste update: de Note met Android 4.0.4 draait in ieder geval een stuk sneller en het scherm reageert beter op aanraking. Of de batterijduur ook verbeterd is moet op korte termijn duidelijk worden als er meer mensen de update getest hebben.

In Duitsland wordt de update aangeboden via Kies en OTA, en het is een zogenaamde ‘non-wipe' update – data op het toestel blijft dus gewoon behouden. Wanneer we in ons land de update tegemoet kunnen zien is nog niet bekend.

(via AllAboutSamsung, XDA)

Lees de reacties (39)

  • Ik heb ICS 4.0.4 15 min. geleden binnengekregen. Alles loopt een
    stuk vloeiender. :-)
    Ik heb mijn toestel via belsimpel.nl besteld en die vertelde me
    dat het om Duits toestel ging. Dus vandaar dat ik al kon updaten.

  • Heb m ook draaien sinds vanochtend, merk weinig tot geen verschil. Die gadgets zijn grappig die pop up videospeler had ik al aftermarket via apps er op gezet supervideo heeft net iets meer mogelijkheden t.o van de standaard videospeler..

  • Ook geupdate, maar merk er niet veel van, is het nou sneller of placebo? Who knows browser lijkt soepeler :-)

  • Heb mijn toestel ook via Belsimpel maar nog immer geheel nix nakkes nada... ;-(

  • Stuk sneller, Maar geheugen problemen of HDD problemen. Videos kon niet geladen worden applicaties kreeg zwart scherm en crashte. Interface crasht soms ook heb alles 2x factory reset gedaan nu werkt het op zich wel. Maar nu maar hopen dat het zo blijft.

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen