Android 4.0.4 beschikbaar voor Samsung Galaxy S2 (update: met ‘hack’ test)

Op een opvallend moment rolt Samsung redelijk onverwacht nog de Android 4.0.4 update voor de Samsung Galaxy S2 uit. Het moment is opvallend omdat het nét op de dag komt dat een irritant beveiligingslek in de software van de Galaxy S2 aan het licht komt, én omdat we eigenlijk meer zitten te wachten op de Android 4.1 Jellybean update die voor november in de planning staat.

Desalniettemin kwam de Android 4.0.4 update waar we een tijd geleden al over schreven vandaag met horten en stoten op gang – voor unbranded toestellen, én voor KPN toestellen om precies te zijn. We hebben zelf nog geen gelegenheid gehad om uitgebreid met de nieuwe versie aan de slag te gaan. Voor zover we kunnen nagaan lijkt de update in ieder geval het spontane rebooten waar sommige gebruikers last van hadden op te lossen.

Één ding is zeker: deze update helpt nog niet tegen het bovengenoemde beveiligingsprobleempje – daarvoor moeten we óf de update naar Android 4.1 afwachten, of hopen dat Samsung nog vóór november een kleine patch de wereld in stuurt.

Wat merken jullie na de Android 4.0.4 update?

Update: hoewel we zelf door omstandigheden niet in de gelegenheid zijn het te testen, suggereren sommige gebruikers dat hun toestel ná de update niet meer gevoelig is voor de gisteren gemelde ‘hack'. Heb je de update uitgevoerd, en ben je benieuwd of je nu ‘veilig' bent? Check AndroidCentral's speciale test HIER. Deze test probeert niet jouw toestel te resetten, maar via dezelfde methode het IMEI nummer van jouw Galaxy S2 te tonen. Je moet de test (uiteraard) in de browser van het toestel uitvoeren. Als het IMEI nummer getoond wordt in de dialer applicatie is jouw toestel nog niet veilig – verschijnt deze niet in beeld is alles in orde. Laat je hieronder even weten wat het resultaat is?

 

Lees de reacties (88)

  • Ohjee..dit kan een teken zijn dat JB later komt.
    Waarom zullen ze nog moeite doen voor ICS als JB er al 'bijna' aankomt?

  • Zojuist 4.0.4 succesvol op mijn telefoon geinstalleerd (via kies niet OTA)

    Ik moet zeggen dat mijn telefoon aanzienlijk sneller is geworden. Bij 4.0.3 was de snelheid helemaal ingekakt. Echt genieten nu, er is gewoon vrijwel geen vertraging meer tussen apps etc. Qua batterijgebruik hoop ik ook vooruit te gaan, maar daar gaan we nog achter komen.

1 2 3 12
Gerelateerde artikelen