Android 2.3.4 voor Galaxy S2 opgedoken!

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is dan ook echt een eerste ROM opgedoken voor de Samsung Galaxy S2 met de allernieuwste versie van het Android besturingssyteem, 2.3.4. Veel mensen met een Galaxy S2 zitten al een tijdje uit te kijken naar deze update, omdat hiermee het batterij probleem opgelost zou zijn. De huidige Android versie, 2.3.3, kan namelijk soms niet goed omgaan met de twee processor kernen van de Exynos chip die in de S2 zit, waardoor het toestel de kloksnelheid niet automatisch verlaagd op momenten dat dit mogelijk is. Het gevolg: een veel hoger energieverbruik. Met de update naar Android 2.3.4 zou dit probleem zich niet meer voordoen.

De nu uitgelekte ROM is op dit moment nog niet beschikbaar via Samsung's ‘officiële' updatekanaal Kies. Wie een beetje handig is, kan de update zelf al handmatig uitvoeren (check bijvoorbeeld XDA) – wie hier geen ervaring mee heeft kan beter nog even wachten tot de update beschikbaar is in Kies. Hopelijk hoeven we hier nu in ieder geval niet lang meer op te wachten. Wel komen we nu in ieder geval te weten óf deze update inderdaad het antwoord is op de batterij bug. Stay tuned…

(met dank aan SamFirmware)

Lees de reacties (30)

  • Dit gaat over de S2 (volg de xda link maar).

    Ik wacht nog wel even op de officiele versie. Net gisteren xwkf3 erop gezet.

    • heey rick

      heb je het officale versie van kf3 geinstalleerd.!

      baseband versie

      i9100xxke7

      heb jij dat ook staan bij jou versie.?

      • Idd xxke7. Heb zelf geflasht met odin en daarna geroot. XEU firmware en kernel + insecure kernel van xda.

  • Heb 2.3.4 geïnstalleerd er is inplaats van een pop up voor het bedenken van het volgende woord bij swype of x9 stand een balkje geplaatst.

    Bij de batterij informatie geeft die alsnog een hoge weergave bij de android systeem.
    Voor de batterij duur kan ik nog niet veel vertellen.

    Mickey

    • heb jij nog ervaringen mee met sygic mobile 10
      heb je al geprobeert op de versie 2.3.4?

      vin

      • Nee ik ben tevreden met de navigatie die er standaard op staat.
        Dus ben niet wezen zoeken voor een vervangende

        Grt

  • wat een fail zeg. kies werkte prima voordat ik de firmware update probeerde. nu ziet ie niks meer. zelfs in windows explorer nie. heb van alles geprobeerd. ook zoals beschreven op deze kies incl. usb opnieuw geinstalleerd.usb opnieuw. hoe krijg je t voor elkaar 3 miljoen explemplaren te verkope als je niet een basissoftware kan laten werken. ik snap nu apple gebruikers. waardeloos. en begrijp me niet verkeerd. ik ben een tweaker en op den duur lukt het wel maar dit kan toch gewoon niet,

    • @z-man,

      zou je misschien wat meer informatie kunnen geven over het niet werken van de telefoon? en ik neem aan dat het met de gelekte 2.3.4 zo is gegaan?

    • precies hetzelfde probleem voor mij.
      win XP sp3

      kies blijft synchroniseren en heb alles al geprobeerd. geloof me, heb meer dan 5 uur hier aan gezeten meerdere dagen en geef de hoop zo langzamerhand maar is op. blijf die verrekte mtp error krijgen..

      • Heey dat problem kreeg je toen je de versie 2.3.4 handmatig had geinstaleerd.
        Of begrijp ik het verkierd

        gr vin

1 2 3
Gerelateerde artikelen