Android 2.3.4 update beschikbaar via Kies

De kop zegt het al: eindelijk is daar dan de langverwachte update voor de Samsung Galaxy S2 naar Android 2.3.4. Na een wat aarzelende start – de update kwam eerst alleen als 'testversie' online, en was aanvankelijk dus nog niet toegankelijk – lijkt het erop dat de meeste mensen hem nu wel kunnen zien in Kies.

Zorg, voor dat je gaan updaten, dat je de nieuwste versie van Kies hebt geinstalleerd (en ja, Kies installeren – op bijwerken – kan erg lang duren). Vergeet vervolgens geen backup van je Galaxy S2 te maken – dit kan met Kies zelf (FILMPJE!). En na het updaten kan het opstarten van je toestel lang duren, dus: geduld doet vaak wonderen.

Helaas wordt met dit soort grote updates wel duidelijk dat het Kies systeem nogal achterblijft bij de geavanceerde toestellen die je ermee moet beheren. Wie ruzie heeft met Kies vindt mogelijkerwijs goeie tips in de comments onder deze post (bedankt, iedereen!), of in DEZE post en de bijbehorende comments.

Binnenkort vind je hier op galaxyclub.nl een uitgebreid overzicht van de veranderingen in Android 2.3.4.

(met dank aan iedereen die kwam melden en SamsungMobileNL)

Lees de reacties (326)

    • Yes, is geïnstalleerd via Kies-USB.

      PS. Moest eerst Kies updaten.

      Eén keer werd tijdens upgraden aan gegeven dat de telefoon niet herkend werd,
      moest los koppelen-batterij er uit- en opnieuw opstarten- aansluiten en het proces ging verder.
      Alles werkt goed. Nog niet uitgevonden wat er allemaal eventueel verbeterd/veranderd is.

      Suc6!

    • Kan nog steeds niet updaten. Snap er niks van.
      PDA:KG2 / PHONE:KG1 / CSC:KF1 (COS)
      Wie o wie weet de oplossing??
      Alvast dank voor de moeite

      • Eerste keer zelf een update uitgevoerd via odin naar 2.3.4 en nu breekt mij de klomp. Krijg ik nu wel via Kies de update naar 2.3.6 snap er niks van. Maar wel blij dat het gelukt is.

    • Ik ook niet. Zodra ik wil updaten wordt de verbinding met de SGS2 verbroken en dan begint t verhaal weer opnieuw: "melding van nieuwe versie. Updaten?" Dan is ie er eindelijk en dan fuckt Kies t weer op! Argh! Iemand tips?

      • Ik heb precies hetzelfde.. Na de nieuwe knop in kies ''probleem oplossen'' verbind hij wel met KIES. Echter valt de verbinding steeds weg en kan ik dus niet updaten :(

      • nooit problemen met kies gehad (ook pas slechts 1 update gedaan)..
        Nu heb ik exact hetzelfde, kom er niet doorheen!

        • na wat gestoei met kies en de s2 lukt het me nu niet eens meer om de telefoon met kies te verbinden.. zelfs niet na het resetten van s2 + nieuwe kies en nieuwe windows ......

          • Hier wil die wel een back-up maken, maar geen update.
            Vink jij ook aan dat ze je IP-adress en telefoonnummer niet mogen opslaan? Begin te vermoeden dat het wellicht daar aan ligt.

          • Het is me gelukt, na nogmaals mijn mobiel te hebben gereset en het aansluiten aan een andere computer draai ik nu op 2.3.4.

    • De oplossing voor julie probleem is puur de probleemoplossing volgen die vermeld staat in samsung kies. Ik had namelijk het zelfde probleem maar sgs2 is net up-gedate

    • Hier ook niet, tijdens het downloaden valt de verbinding weg en als hij klaar is kan hij geen verbinding meer maken. Ook zo slecht dat kies de update niet kan opslaan, elke poging opnieuw downloaden :(

1 2 3 36
Gerelateerde artikelen