Android 12 beschikbaar op de Samsung Galaxy Tab S6 in Nederland

Voor verreweg de meeste Galaxy Tab S6 gebruik(st)ers in nu eindelijk de Android 12 upgrade beschikbaar in Nederland. De nieuwe software arriveert eindelijk op het Wi-Fi model (SM-T860), nadat hij eerder al voor de 4G-versie (SM-T865) verscheen.

Galaxy Tab S6 update: Android 12

Eigenlijk is hij al geruime tijd aan het binnendruppelen in de Lage Landen: de Android 12 update voor de Galaxy Tab S6. Voor het 4G-model (SM-T865) was hij al enige tijd beschikbaar – evenals op alle Belgische modellen. Maar de meeste Nederlandse gebruik(st)ers hebben nu eenmaal de Wi-Fi variant met modelnummer SM-T860. En daarvoor was de upgrade lange tijd níet te downloaden. Maar nu wel.

Firmwareversie T860XXU4DVD6 (4G-variant: T865XXU5DVD2) brengt een aantal verbeteringen naar de Galaxy Tab S6. Zo is er een nieuwere beveiligingspatch, als is dat nu ook weer niet de allernieuwste (maart). Belangrijker is natuurlijker de komst van Android 12 en One UI 4.1. Daarin zitten allerhande nieuwe features, zoals Kleurenpalet. Daarmee kun je de kleuren van de interface aanpassen aan de achtergrondafbeelding. Maar er zijn ook vernieuwingen zoals de verbeterde Game Optimizing Service, de privacy-indicatie als microfoon en/of camera gebruikt worden, en de uitgebreide RAM Plus functie – en nog veel meer.

Omdat dit een grote upgrade is, heeft software na installatie tijd nodig om zichzelf opnieuw te optimaliseren. Tijdens dit proces – dat enige uren of dagen duurt – kan het energieverbruik van je Galaxy Tab S6 hoger zijn dan je gewend bent. Toch normaliseert dit na enige tijd vanzelf weer.

Installatie en beschikbaarheid

In Nederland kun je de Android 12 nu dus direct, OTA op alle Galaxy Tab S6 modellen downloaden. In België was de upgrade op beide modellen al wat langer beschikbaar. Zoals altijd kun je afwachten tot je de update vanzelf krijgt, of je start ‘m handmatig via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank aan iedereen die het meldde!)