Alle officiële persafbeeldingen Samsung Galaxy S21 (Plus) op een rij

Nadat we gisteren de eerste officiële Samsung Galaxy S21 afbeeldingen zagen, duikt nu de rest van de set op. We zien het basismodel en de S21 Plus in vol ornaat.

Alle Galaxy S21 (Plus) afbeeldingen

Gisteren dook een eerste, voorzichtig uitgelekte afbeelding op van de Galaxy S21. Een eerste officiële afbeelding, om precies te zijn, want het was een eerste glimp op Samsung's eigen beeldmateriaal van het toestel. Waar een is moeten er meer zijn, en dus rolt nu de rest van die set via WinFuture de wereld in.

Verrassingen zien we natuurlijk niet meer – niet bij de S21, en ook niet bij de iets grotere Galaxy S21 Plus. Het opvallende cameradesign is bekend, al maakt dat het verder niet minder opvallend. Samsung is er zeker in geslaagd de toestellen een eigen draai te geven.

Galaxy S21

Van boven naar benende beschikken beide toestellen over een 12 megapixel groothoeklens, een 12 MP hoofdcamera, en een 64 MP telefotocamera. Deze setup is vergelijkbaar met de Galaxy S20, maar toch kunnen we verwachten dat Samsung de camera's heeft weten te verbeteren. De kleine frontcamera heeft vermoedelijk een 10 of 12 MP resolutie.

De Galaxy S21 is verreweg de compactste van de S21-serie, met zijn 6,2 inch 1080p FHD+ display. In de behuizing zit dan ook de kleinste batterij, met een capaciteit van 4000 mAh. De vingerafdruksensor onder het display is naar verluid een stuk groter dan die in de Galaxy S10 en S20, dus dat maakt zeker benieuwd naar het gebruiksgemak. De achterkant van het toestel is vermoedelijk uit kunststof, net als bij de Galaxy S20 FE.

En dan is er dus nog de Galaxy S21 Plus, met zijn WQHD+ 6,7 inch scherm. Het toestel heeft dezelfde camera's, maar biedt plaats aan een accu met een capaciteit van 4800 mAh. Dat is toch een flink verschil, waar je in het dagelijks leven als het goed is de vruchten van plukt. De body van de S21 Plus is volgens geruchten wel helemaal van glas en metaal.

Galaxy S21 Plus

Het rekenwerk in de Europese Galaxy S21 modellen verzorgt Samsung's eigen, nog niet onthulde Exynos 2100 processor. Daarvan zijn de verwachtingen hooggespannen, maar goede, niet-prototype benchmarks hebben we natuurlijk nog niet gezien.

Plaatjes van de Galaxy S21 Ultra zullen ongetwijfeld op korte termijn opduiken – maar nu nog even niet.

Presentatie

De Galaxy S21 (Plus) verschijnt straks op de markt met Android 11 en Samsung's eigen One UI 3.1 interface. Het (virtuele) Unpacked evenement waarop de toestellen gepresenteerd worden, vindt vermoedelijk half januari plaats. Met een beetje geluk liggen de toestellen nog voor het einde van januari in de Nederlandse winkels.

Waarschijnlijk brengt Samsung in de meeste landen alleen nog 5G-varianten van de serie uit, al bestaat er ook een 4G-uitvoering van de Galaxy S21-zonder plus.