Afbeeldingen: Samsung Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro

Een setje afbeeldingen toont de Samsung Galaxy Watch 5 en de Watch 5 Pro. De nieuwe horloges ogen vertrouwd, en vooral de Pro valt wat meer op. De horloges verschijnen later deze zomer, tegelijk met de Galaxy Z Flip 4 en Galaxy Z Fold 4.

Afbeeldingen: Galaxy Watch 5 (Pro)

Vorig jaar lanceerde Samsung de Galaxy Watch 4 en de Watch 4 Classic. Dit jaar besloten de Zuid-Koreanen de naamgeving van horloges ietwat aan te passen. En zo zien we nu dus de Watch 5 en de Watch 5 Pro.

De Galaxy Watch 5-zonder-Pro lijkt heel sterk op de reguliere Watch 4. Het is de sportieve van het stel, met slanke lijnen, en een relatief smalle rand rond het AMOLED-scherm. We zien ‘m in het grijs, wit, en blauw. Je kunt ‘m straks krijgen in uitvoeringen zonder en met eigen 4G-verbinding – met een beetje geluk ook in Nederland, nu ook de Watch 4 hier met 4G verkrijgbaar is.

De reguliere Galaxy Watch 5

En zo is het stiekem toch de Galaxy Watch 5 Pro die het interessantst lijkt. Met zijn dikke bezel lijkt hij wat meer op een regulier horloge. Dat was bij de Watch 4 Classic natuurlijk ook zo, maar bij de Watch 5 Pro heeft Samsung nog wat verder geschaafd aan het design. Zo lijkt de draairing nu definitief verdwenen uit de serie

Hoewel veel exacte details nog niet met zekerheid bekend zijn, weten we al wel dat de Watch 5 Pro de grootste accu krijgt die we tot nu toe in de Galaxy Watch zagen: 572 mAh. Dat is 60% meer dan de Watch 4 Classic.

Galaxy Watch 5 Pro

Ook de Watch 5 Pro verschijnt in modellen met en zonder 4G-verbinding. Je kunt kiezen uit twee kleuren: zwart en grijs (titanium).

Release en prijzen

De verwachting is, dat Samsung de Galaxy Watch 5 (Pro) begin augustus tegelijk met de nieuwe Fold en Flip introduceert. Nog voor het einde van die maand liggen de nieuwe horloges dan ook in de Nederlandse winkels.

Volgens recente geruchten koop je de Watch 5 straks vanaf ongeveer €300 voor het 40mm model, of €350 voor de 44mm uitvoering. De Watch 5 Pro komt alleen in een 45mm uitvoering, en is te koop vanaf €490. Voor de modellen met 4G moet je telkens nog zo'n €50 bij de basisprijs optellen.