Afbeeldingen: dit is de Samsung Galaxy Z Fold 2

Verrassend is het niet, maar wel leuk: officiële afbeeldingen tonen Samsung's nieuwe Galaxy Z Fold 2. Het toestel wordt volgende week, tegelijk met de Galaxy Note 20, aan de wereld voorgesteld.

Galaxy Z Fold 2 afbeeldingen

Al veel informatie lekte de afgelopen maanden uit over Samsung's next-generation opvouwtelefoon. Ten opzichte van de eerste generatie Galaxy Fold wordt natuurlijk de hardware sneller, het scherm aan de buitenkant groter, en de camera's gaan met hun tijd mee. Maar het concept blijft grotendeels ongewijzigd: een smalle telefoon die openvouwt tot een compacte tablet.

De afbeeldingen zijn door de plaatjeshandelaren van MySmartPrice de wereld in geholpen. Ze tonen de Galaxy Z Fold 2 – de naam is… teveel – in het donkergrijs en koperbruin. De cameramodule zagen we onlangs al op plaatjes van de Galaxy Note 20, en zijn qua techniek geleend van de Galaxy S20 (12MP hoofdcamera, 12MP groothoek en 64MP zoomlens).

Wel is duidelijk dat het toestel er een stukje volwassener uitziet, nu het coverdisplay (6,23 inch) ook daadwerkelijk de hele voorkant van de Z Fold 2 bedekt. Zowel aan de buiten- als aan de binnenkant zit een 10MP selfie-camera in een rond gat, midden langs de bovenrand van het scherm. Aan de binnenkant heeft dit scherm een diagonaal van 7,7 inch. De scharnier is wat mooier weggewerkt.

Verder bevat de Galaxy Z Fold 2 twee batterijen, met een totale capaciteit van 4356 mAh. Hoewel het nog niet zeker is, lijkt de kans groot dat Samsung de Z Fold 2 voorziet van Qualcomm's Snapdragon 865 processor (mogelijk de plus-variant). Uiteraard draait het toestel straks standaard op Android 10, en krijgt vermoedelijk direct One UI versie 2.5 mee.

Release in Nederland

Dat de Galaxy Z Fold 2 naar Nederland komt staat vast. Maar hoewel Samsung de telefoon volgende week –  5 augustus – zal onthullen, zijn er geruchten dat het toestel pas in het najaar daadwerkelijk in de winkels zal belanden. Je kunt ‘m straks kopen in het donker grijs (zwart) en koper/brons bruin. Een prijs is nog niet bekend. Echter, nadat wij eerder vandaag de Nederlandse prijzen van de Galaxy Note 20 te weten kwamen, lijkt duidelijk dat de Z Fold 2 niet goedkoper wordt dan de eerste Fold. Denk dus aan een prijs rond of boven de €2000.