Afbeelding toont Samsung Galaxy Watch 3 in volle glorie

Een goede kwaliteit afbeelding – vermoedelijk een van de officiële persplaatjes – toont Samsung's nieuwe Galaxy Watch 3. We zien SM-R840, de 45 millimeter uitvoering van het nog niet onthulde horloge.

Galaxy Watch 3 afbeeldingen

Nadat wij in januari meldden dat Samsung werkt aan haar volgende smartwatch-generatie – codenaam Noblesse – werd al een hoop bekend over de nieuwe horloges. Vorige week zagen we beide uitvoeringen – 45 en 41 mm – zelfs al op een setje foto's. En nu duikt zelfs een van Samsung's eigen persafbeeldingen vroegtijdig op.

Geruchtenmakelaar Evan Blass (a.k.a. @evleaks) publiceerde de bovenstaande afbeelding, die weinig meer te raden over laat. Op de achterkant van het horloge valt te lezen dat we kijken naar de roestvrijstalen uitvoering van de SM-R840. Dat is de grotere uitvoering van de twee modellen, met een diagonaal van 45 millimeter. We zien de draairing, die op een aantal eerdere smartwatches van Samsung de voornaamste bedieningsmethode vormt.

Het OLED-scherm van de hier getoonde variant heeft een diagonaal van 1,4 inch, terwijl het horloge zelf 11,1 millimeter dik is. Qua software zouden de nieuwe horloges Tizen versie 5.5 meekrijgen.

Lancering

Het opduiken van officiele afbeeldingen is een teken dat Samsung kennelijk al ver is met de voorbereidingen voor de lancering van de Galaxy Watch 3. De verwachting is, dat de Zuid-Koreanen het nieuwe horloge eind juli wereldkundig maken. Vermoedelijk krijgen we er dan meer van te zien tijdens het online Unpacked evenement dat begin augustus gepland is. Daar maken ook de Galaxy Note 20 en Galaxy Fold 2 hun debuut.

Wij  verwachten dat de Galaxy Watch 3 modellen vervolgens eind augustus, begin september in de winkels liggen.

(via)

Lees de reacties (3)

  • Qua software zouden de nieuwe horloges Tizen versie 5.5

    ??

    De Galaxy Watch Active 2 draait op 4.0.0.7

    Van 4.0 naar 5.5 lijkt 2 versies nieuwer als ik naar de tv's kijk

    • Inderdaad, nogal een curieuze versie. Ik heb het overgenomen van SamMobile, die dat soort dingen meestal wel goed hebben, maar zal nog eens verder neuzen...