Afbeelding: dit is dan de Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Gisteren nog zetten we een aantal details van Samsung's aankomende Galaxy Tab S6 Lite op een rij. We schreven dat we de komende weken vast meer te weten komen. Echter, nu al ligt een eerste afbeelding op straat.

Galaxy Tab S6 Lite afbeelding

De Galaxy Tab S6 Lite, zo kwamen we te weten, is een tablet met mid-range specificaties à la de Galaxy A51 telefoon. Samsung's eigen Exynos 9611 is niet razend snel, maar wel energiezuinig, en wordt bijgestaan door 4GB werkgeheugen. Ook weten we al dat het apparaat ook naar Nederland komt, in een blauwe en grijze uitvoering. Dat is leuk en aardig, maar hoe ziet hier er dan uit?

Als een tablet, zo blijkt uit de bovenstaande afbeelding die de mensen van AndroidHeadlines ergens vandaan hebben gevist. Met een S Pen stylus, maar ook dat was al bekend door het modelnummer SM-P610 – ‘P' voor tablet modellen met een S Pen. Op basis van de verhouding tussen stylus-lengte en tabletgrootte laat zich ook min of meer afleiden dat de Tab S6 Lite ongeveer even groot is als de Tab S6 zelf. Vermoedelijk heeft hij dus een vergelijkbaar 10,5 inch schermdiagonaal.

Meestal is het opduiken van afbeeldingen een duidelijk teken dat de lancering niet meer ver weg is. Tenslotte komen de plaatjes ook ergens vandaan – ergens, waar de voorbereidingen voor de onthulling in volle gang zijn. Een prijs weten we ook nu nog niet, maar dat hij goedkoper is dan de Tab S6 zelf is logisch. Als de Tab S6 Lite een AMOLED scherm heeft, dan ligt de prijs vast in dezelfde regio als die van de Tab S5e – rond de €400. Is het scherm van het TFT LCD-type, dan ligt de prijs nog een stukje lager.