40 miljoen Samsung tablets over de toonbank in 2013

Het einde van 2013  is in zicht en daar hoort natuurlijk een kleine terugblik bij op het afgelopen jaar. Dit keer nemen we een kijkje bij de tablet verkoop van de Koreanen. Via sammobile weten we te melden dat Samsung in 2013 maar liefst 40 miljoen tablets wist te verkopen, waarvan 12 miljoen in de laatste 3 maanden van het jaar.

Deze cijfers werden een aantal weken terug bekend gemaakt tijdens de zogenaamde Analyst Day. Volgens Samsung was de release van de Galaxy Note 10.1 2014 editie in combinatie met de grote kortingen die gepaard gaan met de feestdagen het laatste duwtje in de rug waarmee de Koreanen boven de 40 miljoen verkochte tablets wisten te komen. Een voorbeeld werd genoemd van de Galaxy Tab 3 7.0 die door veel (vooral Amerikaanse en Koreaanse) retailers gratis werd weggegeven bij een abonnement.

40 miljoen verkochte tablets is al een hele prestatie, maar volgens de Koreanen kan dat natuurlijk nog stukken beter. De plannen voor het einde van 2014 zijn om minstens over de magische grens van 100 miljoen tablets te komen. Zowel release van de 4e/5e generatie Galaxy Tabs als een hoop nieuwe varianten en opvolgers van de ontzettend populaire Galaxy Note toestellen moeten hiervoor gaan zorgen. Om nog maar te zwijgen over de prijzen die ook in 2014 waarschijnlijk steeds verder omlaag zullen gaan.

(bron)

Gerelateerde artikelen