Accuduur Note 8 is niet heel denderend….

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Yarrrr 1 maand geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #52817

  Yarrrr
  Participant

  …. maar mensen, wat een toestel! Ik ben helemaal “blown away” van het beeldscherm, de opties met de camera en al de leuke gadgets er omheen. Ik heb het toestel nu een week, maar ik heb toch wel een (klein) dingetje; namelijk de accuduur.
  In de afgelopen jaren heb ik elke S gehad die Samsung uitbracht t/m de S6. Ieder toestel had wel iets om op aan te merken, maar dit was meestal een kleinigheidje. Toch hielden alle toestellen het vanaf het begin af aan zeer goed met de accu. Het gebeurde wel eens dat deze behoorlijk overhit kon raken, maar een eitje erop bakken lukte net niet. Nu is het mijn note 8 toch wel een ander verhaal.
  De eerste keer opladen resulteerde in een dusdanige warmte dat ik het toestel uit heb gezet, deze was toen 100% opgeladen (alhoewel het lampje tbv het opladen rood bleef terwijl deze nog in de oplader aangesloten was). Ik ben gaan slapen en heb in de ochtend (uurtje of 7 later) de telefoon aangezet. 18% Accu was er nog over. Wederom aangesloten en een check gedaan. Blijkt dat één van de Bixby onderdelen, terwijl de telefoon uitstond, toch bijna 30% van de accu had verbruikt. Ik heb alles van Bixby uit proberen te zetten, afgemeld, updates verwijdert en cache geleegd en dit blijft toch elke keer weer accu slurpen.
  Het is nu exact 12:30 en ik heb mijn telefoon om 11 uur, 100% vol, uit de oplader gehaald en er is 85% accu over. In de tussentijd 1 mail bekeken en 1 keer gebeld, nog geen 3 minuten overigens.
  Mijn vragen zijn; Ben ik de enige, aangezien ik niet veel vind op fora hierover? Én kan ik op de één of andere manier Bixby compleet verwijderen? Dus niet uitzetten, want sommige onderdelen blijven volgens mij actief. Daarnaast vraag ik me af of de update naar de nieuwste firmware die eraan schijnt te komen dit zou kunnen verhelpen.

  Alvast bedankt!
  En Michel (Galaxyclub) bedankt voor het activeren!

  #52879

  Yarrrr
  Participant

  Inmiddels is het probleem helemaal opgelost. Bixby heb ik compleet kunnen verwijderen en mijn accuduur lijkt wel verdubbeld. Dit heb ik trouwens gedaan door een apremover te gebruiken. Werkt simpel en doeltreffend.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.