Zo ziet Android 8.0 Oreo eruit op de Galaxy Note 8

Het duurt nog even voor de Samsung Galaxy Note 8 de update naar Android 8.0 Oreo krijgt. Maar hier zie je alvast een stapeltje schermafbeeldingen, om de smaak te pakken te krijgen.

galaxy-note-8-android-8-oreo-afbeeldingen-screenshots-1024x768 Zo ziet Android 8.0 Oreo eruit op de Galaxy Note 8

Elders ter wereld duiken af en toe al testversies op van de nieuwe Android 8.0 software voor de Galaxy Note 8. Deze zijn tot nu toe zonder uitzondering bestemd voor de Amerikaanse versie van het toestel, en werken dus niet op de Europese. Wij kunnen ze hier dus nog niet zelf uitgebreid uitproberen. Maar: aan de andere kant van de Atlantische Oceaan kunnen gebruikers dat dus wel. De collega’s van SamMobile snorden een aantal screenshots op die een eerste indruk geven van de nieuwe software.

Galaxy Note 8 met Android 8.0 Oreo: screenshots

Een tijdje terug kon je Android Oreo al op onze Galaxy S8 bekijken. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: op de Galaxy Note 8 ziet het er allemaal grotendeels hetzelfde uit. Dat is niet verrassend, omdat beide toestellen met de update natuurlijk de Samsung Experience 9.0 interface krijgen.

Ook wat betreft nieuwe snufjes ontlopen beide toestellen elkaar niet veel onder Android Oreo. Daarbij moet je ook nog in je achterhoofd houden dat een aantal van die nieuwe features nu al op de Note 8 zitten (Dual Messenger, App-pairs).  Erg grote veranderingen hoeven we dus in feite niet te verwachten met de Oreo update. Maar: in ieder geval zien we hier alvast het een en ander, inclusief bescheiden vernieuwingen op design-gebied.

Oreo op de Note 8: wanneer?

Rest de hamvraag: wanneer kunnen we de Android 8.0 update op de Nederlandse Galaxy Note 8 verwachten? Het antwoord op die vraag is nog onduidelijk. Eerst zal dezelfde update naar de Galaxy S8 uitgerold worden, in de komende weken. We verwachten dat pas daarna de uitrol voor de Note 8 op gang komt.

Veelzeggend is het feit dat de beveiligingspatch van februari voor het toestel in ontwikkeling is zonder Android Oreo. De kans is dus groot dat die update nog komt vóór de Oreo update van start zal gaan. Maar ook al gaat het nog even duren, je kunt jezelf tegen die tijd wel goed op de Android 8.0 update voorbereiden.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee