Samsung licht inhoud van update met februari beveiligingspatch toe

Een nieuwe maand, een nieuwe beveiligingsupdate. En zodoende publiceert Samsung details over de inhoud van de security patch van februari.

samsung-update-februari-security-patch-details Samsung licht inhoud van update met februari beveiligingspatch toe

Samsung’s topmodellen in de S, Note, en A serie krijgen maandelijks een update met de nieuwste beveiligingspatches. Tegenwoordig is dit een vrij stabiel gegeven – al hinkt de Galaxy S8 momenteel wat achteraan, maar daarover later meer.

Samsung update februari

De beveiligingspatch die Samsung de komende weken naar verschillende Galaxy apparaten zal uitrollen bestaat uit fixes uit haar eigen keuken, en fixes die Google uitbrengt voor het Android besturingssysteem. Deze laatste bestaat dit keer uit het flinke aantal van 237 individuele fixes – CVE’s of Common Vulnerabilities and Exposures.

Samsung zelf brengt 16 fixes uit, die onder meer zwakke plekken in de email app (alleen in Android 6.0.1), de DeX software, de Galerij app en in de Veilige map dichten. De Spectre en Meltdown zwakke plekken werden eerder al in de januari update gepatched.

Welke toestellen?

De februari update komt in ieder geval naar de Galaxy Note 8, de Galaxy S7, de Galaxy S6 (Edge/Plus), en de Galaxy A8 (2018), A5 (2017) en A5 (2016). Natuurlijk hoort ook de Galaxy S8 in dit rijtje, maar voor dat toestel zien we hier geen losse patches meer die vóór de update naar Android 8.0 komen. Met andere woorden: die krijgt de volgende patch samen met de Oreo update. Voor de genoemde toestellen minus de S8 zal de februari update in de loop van de komende weken arriveren.

Toestellen in de J-serie hebben in januari een nieuwe patch ontvangen, en krijgen de februari patch dus waarschijnlijk niet afzonderlijk. Hetzelfde geldt voor de Galaxy A3 (2017). Alleen de A3 uit 2016 moet hier nog een nieuwe patch krijgen, evenals de Tab S3.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee