Afbeeldingen DeX Pad en Hyperknit cover voor de Galaxy S9 duiken op

Evan Blass heeft afbeeldingen gepubliceerd van Samsung’s vernieuwde Desktop eXtenstion dock, DeX Pad. Het accessoire wordt straks tegelijk met de Galaxy S9 gelanceerd. Ook zien we eindelijk de nieuwe Hyperknit cover voor dat toestel.

galaxy-s9-dex-pad-2-756x1024 Afbeeldingen DeX Pad en Hyperknit cover voor de Galaxy S9 duiken op

Begin december ontdekten wij, dat een nieuwe versie van Samsung’s DeX Station in aantocht was, onder de naam DeX Pad. De Galaxy S9 zou plat op deze dock liggen. Afbeeldingen bevestigen dit nu.

Galaxy S9 DeX Pad

De man die bekend staat als @evleaks – Evan Blass – stuurde afbeeldingen van de nieuwe DeX Pad de wereld in. En inderdaad, we zien een ander design dan de DeX Station van vorig jaar. De Galaxy S9 ligt plat op de dock, die een uit-stekende USB-connector heeft. De andere aansluitingen – voor monitor, keyboard, muis, power – zitten aan de zijkant van het platte apparaatje.

galaxy-s9-dex-pad-1-1024x530 Afbeeldingen DeX Pad en Hyperknit cover voor de Galaxy S9 duiken op

Het idee is, dat de Galaxy S9 straks als touchpad dienst doet, zodra je deze in de desktop stand gebruikt. Dat gaat alleen als het toestel plat ligt – vandaar het nieuwe design. En passant zien we natuurlijk ook de Galaxy S9, met de vernieuwde speaker in de onderrand, én een 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting. In tegenstelling tot het huidige DeX Station dock, blijft deze aansluiting wel toegankelijk als de S9 op de DeX Pad ligt. Daarmee is een van de grootste nadelen van de DeX Station verholpen.

Hyperknit cover

Een ander accessoire dat wij al geruime tijd terug op het spoor kwamen, is de Hyperknit cover. Toen wij een eerste overzicht van de officiële Galaxy S9 hoesjes publiceerden, was dat de enige echt verrassende cover. Via een Roemeense shop zien we de Hyperknit cover nu in volle glorie.

galaxy-s9-hyperknit-cover Afbeeldingen DeX Pad en Hyperknit cover voor de Galaxy S9 duiken op

De hoes lijkt een soort geweven kunststof structuur te hebben, wat ‘m mogelijk veel grip geeft. Verder is het een vrij gewone beschermhoes, die de voorkant van de Galaxy S9 open laat, met de benodigde gaten voor camera en sensoren. In dezelfde shop zien we overigens ook de Protective Standing Cover – een hoes met een ingebouwde kickstand:

galaxy-s9-kickstand-cover Afbeeldingen DeX Pad en Hyperknit cover voor de Galaxy S9 duiken op

Galaxy S9 release

De officiële lancering van de Galaxy S9 nadert inmiddels met rasse schreden. Op 25 februari vindt Samsung’s volgende Unpacked evenement plaats, waar het toestel het levenslicht zal zien. Mogelijk ligt de telefoon vervolgens al enige weken later – half maart – in de winkels, voor een niet-malse prijs.

Wil jij van ons een mailtje ontvangen wanneer de Galaxy S9 in Nederland arriveert? Meld je dan aan voor onze emailnotificatie:

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee