Trademark hint mogelijk naar betere camera Samsung Galaxy S9

In Zuid-Korea heeft Samsung een opvallende trademark ingediend voor de slogan ‘The camera. Reimagined.’ Heel misschien is deze bestemd voor de aankomende Galaxy S9.

camera-reimagined-tm-1024x261 Trademark hint mogelijk naar betere camera Samsung Galaxy S9

Toen begin 2017 de Galaxy S8 gelanceerd werd, was al snel duidelijk dat de camera van dat toestel vooral voortborduurt op die van de Galaxy S7. Die was erg goed, en ook de Galaxy S8 staat zijn mannetje op dit gebied. Echter, anno 2018 is deze camera alweer wat ouder aan het worden. Het wordt dus tijd dat Samsung in de Galaxy S9 op dit vlak een stap of wat vooruit maakt. Vlak voor kerst vroeg Samsung in haar thuisland bescherming aan voor een trademark die hier mogelijk naar hint.

‘The Camera. Reimagined’

De merknaamregistratie voor de phrase ‘The Camera. Reimagined’ werd vlak voor kerst in Zuid-Korea aangevraagd (HIER). De omschrijving is allerminst eensluidend, en bevat een lange lijst van allerhande apparaten waarop de trademark van toepassing kan zijn. In deze lijst is ook de smartphone te vinden, maar er zijn dus nog meer mogelijke toepassingen.

Echter, het zinnetje ‘The Camera. Reimagined’ sluit niet alleen aan bij de verwachtingen van de Galaxy S9. Bij de zojuist onthulde Exynos 9810 processor – inderdaad, bestemd voor de Galaxy S9 – hamert Samsung op de fotografische mogelijkheden van deze chip. Door de dual-ISP kan de processor omgaan met maximaal vier camera’s: bijvoorbeeld dual front en rear camera’s.

exynos-9810-camera Trademark hint mogelijk naar betere camera Samsung Galaxy S9

Marketingmateriaal van de Exynos 9810 soc

Echter, ondanks dit alles lijkt de Galaxy S9 slechts een enkele cameralens te krijgen aan de achterkant. Wel zou de front camera mogelijk een dubbele lens hebben, nu ook de nieuwe Galaxy A8 (2018) daarover blijkt te beschikken. Wie een dubbele camera aan de achterkant wil, zal voor de Galaxy S9 Plus moeten gaan. In tegenstelling tot zijn kleinere broer heeft deze toestelversie naar verluid wel twee lenzen aan de achterzijde.

Al met al kan de slogan ‘The Camera. Reimagined’ dus slaan op de camera van de Galaxy S9, en vooral de S9 Plus. Of dat daadwerkelijk zo zal zijn moet natuurlijk nog blijken. Met een korreltje zout erbij, wachten we af tot Samsung de toestellen officieel onthuld. Mogelijk gebeurt dit eind februari, vlak voor het Mobile World Congress in Barcelona.

Als je van ons een berichtje wil krijgen wanneer de Galaxy S9 in Nederland arriveert, kun je je aanmelden voor onze notificatieservice:

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee