Januari update Samsung Galaxy S7 arriveert nu in Nederland

Vanaf nu rolt dan ook de Samsung Galaxy S7 januari update uit in ons land. Op de unbranded toestelversie is hij vanaf nu al beschikbaar. Voor de S7 Edge verwachten we ‘m op zeer korte termijn (lees: later vandaag).

galaxy-s7-edge-tip-android-nougat-update-voorbereiden-niet-installeren Januari update Samsung Galaxy S7 arriveert nu in Nederland

Later dit jaar krijgt de Galaxy S7 naar alle waarschijnlijkheid de grote update naar Android 8.0 Oreo. Maar tot het zover is moeten we het doen met de maandelijkse beveiligingsupdates. Vanaf nu op het menu: de januari patch.

Galaxy S7 update januari 2018

Voor de Galaxy S7 staat een update klaar naar firmwareversie G930FXXS1DRA6. De update bevat onder meer ‘stabiliteitsverbeteringen en bugreparaties’. Belangrijker is natuurlijk de inhoud van de beveiligingspatch van de maand januari. Daarin stopte Google 93 fixes voor het Android besturingssysteem zelf. Samsung deed met 13 andere verbeteringen – voor haar eigen apps – ook een duit in het zakje.

galaxy-s7-update-januari-2018 Januari update Samsung Galaxy S7 arriveert nu in Nederland

Nieuwe functies of belangrijke veranderingen zul je verder vergeefs zoeken in deze kleine update, die in totaal nog geen 22MB groot is. Desalniettemin is downloaden via een Wi-Fi verbinding toch een goede zaak. Waarom je databundel hieraan opmaken, toch?

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is de update beschikbaar op de unbranded Galaxy S7. Heb jij deze toestelversie, dan zal de download in principe vanzelf beginnen. Je kunt natuurlijk zelf deze ook starten, als je in de Instellingen naar het kopje Software-update gaat. Tik op Updates handmatig downloaden, en je hoeft minder geduld te hebben. Voor de unbranded S7 Edge kan de update ieder moment van start gaan.Deze komt meestal tegelijk met die voor de S7, of hooguit enige uren later.

Heb jij jouw Galaxy S7 (Edge) direct bij Vodafone of T-Mobile aangeschaft? Dan moet je nog wel even afwachten, tot de update ook voor jouw branded toestel beschikbaar wordt.

Android 8.0 Oreo op de Galaxy S7

Zoals gezegd: later dit jaar verwachten we ook een update naar Android 8.0 voor de Galaxy S7 en S7 Edge. Wanneer deze precies gaat komen is op dit moment nog niet bekend. Eerst zullen toestellen als de Galaxy S8 en Note 8 aan de beurt komen. De Oreo update zal in ieder geval nog niet in de komende, pakweg, twee maanden op S7 arriveren. Daarvoor is dus voorlopig wat meer geduld vereist.

Heb jij de januari update op jouw Galaxy S7 uitgevoerd? Ben jij toch nog andere vernieuwingen en veranderingen tegengekomen? Laat hieronder weten wat jij er zoal van merkt!

(Dank, Sandor!)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  1. UvdB zegt

    S7 software update via T-Mobile zojuist geïnstalleerd. Voorlopig geen verschil gezien (behalve software versie en Niv. Android beveiligingspatch op 1 januari 2018)

Praat mee