Samsung test Android Nougat op Galaxy A (2017) serie

Dat Samsung’s Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) later dit jaar een update naar Android 7.0 Nougat staat vast. Een duidelijk teken dat de Koreanen Nougat voor de A (2017) serie testen duikt nu op – via de A7 (2017) om precies te zijn.

galaxy-a-serie-2017-android-nougat-test Samsung test Android Nougat op Galaxy A (2017) serie

Zoals ieder jaar, lanceerde Samsung ook de 2017-generatie van de A-serie zonder de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. Hoewel praktisch gezien geen groot probleem, draaien de Galaxy A3 en A5 (2017), evenals de niet hier verkrijgbare A7 (2017) nog op Android 6.0.1 Marshmallow.

Daar gaat verandering in komen – dat weten we al – en nu is Samsung dan ook echt druk aan het testen, zo lijkt een vermelding in de database van benchmark GFXBench te bevestigen. Daar is een Galaxy A7 (2017) te vinden met Samsung’s eigen versie van Android 7.0. Omdat alle A-modellen hard- en softwarematig grote overeenkomsten vertonen is het niet meer dan logisch dat ook de in Nederland verkrijgbare modellen – A3 en A5 (2017) – inmiddels hun rondjes op het testcircuit draaien.

De uiteindelijke uitrol van Android Nougat voor de 2017 generatie van de A-serie wordt vanaf deze zomer verwacht, dus geduld is voorlopig nog even een schone zaak.

Beste Galaxy A3 (2017) deals per provider

Reacties

    • Michel zegt

      Was vorig jaar hetzelfde, toen de A-serie in het begin op Lollipop draaide, en de J-serie een paar maanden later met Marshmallow werd uitgebracht.

Praat mee