Onbekende Galaxy duikt (opnieuw) op: SM-G929 – Galaxy X of iets anders?

Bij de Wi-Fi Alliance duikt een Samsung telefoon op met een opvallende modelcode: SM-G9298 – de Chinese versie van een SM-G929. Een duik in de archieven leert dat dit een kandidaat is voor de titel Galaxy X.

galaxy-x-sm-g929-wifi-1024x580 Onbekende Galaxy duikt (opnieuw) op: SM-G929 - Galaxy X of iets anders?

Bijna twee jaar geleden betrapten wij een telefoon met de modelcode SM-G929, waarover we niet veel meer te weten kwamen dan dat deze modelcode destijds geassocieerd werd met Samsung’s Project Valley – inderdaad, een vroege Galaxy X, zogezegd.

Curieus genoeg heeft de Wi-Fi Alliance nu een toestel gecertificeerd met modelcode SM-G9298, wat een Chinese variant is van – inderdaad – de SM-G929. Net als een andere recent opgedoken prototype – de SM-G888, broertje van de oudere SM-G880 – draait deze op Android 6.0, wat minder verrassend is als je bedenkt dat het ook hier mogelijk om een prototype gaat.

Overigens is het niet helemaal helder wat voor toestel de SM-G929 precies is. We kunnen niet eens uitsluiten dat het om iets heel anders gaat – een Galaxy S6 Neo, om maar iets wilds te roepen. Mocht het hier daadwerkelijk gaan om een Galaxy X-prototype, dan komen we mogelijk deze herfst meer te weten. Dan zou Samsung namelijk al een zeer beperkte oplage van haar eerst vouwsmartphone uit kunnen brengen – nog voor de lancering van de Galaxy Note 8, zelfs. Tenslotte werd de naam Galaxy X recent al wereldwijd door Samsung vastgelegd

Galaxy deal tips

Praat mee