Galaxy S8 (Plus) browser tip: startpagina en eigen snelkoppelingen instellen

Fijn. Je bent lekker aan de gang met je nieuwe Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus, start de browser, en komt daar allerlei snelkoppelingen tegen naar sites waar je niets om geeft. Hoe stel je je eigen startpagina in, en hoe maak je snelkoppelingen van je eigen favoriete sites?

galaxy-s8-browser-tip-startpagina-instellen-favorieten-1024x528 Galaxy S8 (Plus) browser tip: startpagina en eigen snelkoppelingen instellen

In het onderstaande gaan we er vanuit dat je de standaardbrowser – Samsung Internet – gebruikt op de Galaxy S8 (Plus). Google’s Chrome is natuurlijk ook populair, maar beduidend minder goed geoptimaliseerd.

Als eerste moeten we zeggen dat Samsung het aanpassen van de snelkoppelingen in de browserversie van de Galaxy S8 (Plus) al veel simpeler heeft gemaakt als het ooit was. Vroeger was dit een vrij lastige puzzel, maar inmiddels is het allemaal vrij overzichtelijk. Maar we beginnen bij het begin: het wissen van de ongewenste snelkoppelingen.

Ga daarvoor op je Galaxy S8 (Plus) naar de Internet browser, en tik op de adresbalk. De veld met snelkoppelingen – ‘snelle toegang’, zoals Samsung het noemt – verschijnt direct in beeld. Tik op Bewerken, en selecteer alle websites die je daar níet wilt hebben. Tik op Wissen, en opgeruimd staat netjes.

galaxy-s8-plus-browser-snelkoppelingen-verwijderen-instellen-1024x527 Galaxy S8 (Plus) browser tip: startpagina en eigen snelkoppelingen instellen

Om je eigen favoriete websites nu daar toe te voegen, bezoek je deze. Eenmaal een van je favo sites in beeld, tik je rechtsboven op de drie puntjes, gevolgd door Toevoegen voor snelle toegang. Wil je deze sites zelfs direct vanaf je startscherm kunnen openen? Tik dan (ook nog) op Sneltoets op Startscherm, en kunt er altijd overal snel bij.

Startpagina instellen

De snelste manier om je eigen startpagina in te stellen in de browser van de Galaxy S8 (Plus) is door er simpelweg naartoe te surfen, en vervolgens weer op de drie puntjes rechtsboven de tikken. In het geopende menu moet je een klein stukje naar beneden scrollen, om Instellingen te kunnen kiezen. Doe dat, en ga vervolgens bovenaan naar Startpagina. Kies Huidige pagina, en presto.

galaxy-s8-plus-tip-browser-startpagina-instellen-1024x513 Galaxy S8 (Plus) browser tip: startpagina en eigen snelkoppelingen instellen

Je kunt natuurlijk ook gewoon direct Overig kiezen, en het adres handmatig intypen – mocht je daar zin in hebben, óf kiezen voor het Snelle toegang scherm – het scherm waarop al jouw hierboven ingestelde snelkoppelingen getoond worden.

In Chrome kun je je startpagina natuurlijk ook naar hartelust zelf instellen, via de drie puntjes rechtsboven, gevolgd door Instellingen. Onder het kopje Homepage kun je een ander adres invoeren, of deze gewoon geheel uitschakelen.

Meer Galaxy S8 tips?

Check ons overzicht voor meer Galaxy S8 (Plus) tips en trucs – en blijft dit de komende tijd ook doen, want er komen er steeds meer bij.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee