Samsung rolt update met fix voor rode schermtint Galaxy S8 (Plus) uit – update: nu in Nederland (unbranded en Vodafone)

In Zuid-Korea is Samsung inmiddels begonnen met het uitrollen van een update die problemen met sommige Galaxy S8 displays – een te rode tint – fixt. Update 3-5: op de Nederlandse Galaxy S8 met en zonder Plus is de update nu ook beschikbaar – voor zowel de unbranded en Vodafone branded varianten.

galaxy-s8-plus-update-fix-rode-tint-display Samsung rolt update met fix voor rode schermtint Galaxy S8 (Plus) uit - update: nu in Nederland (unbranded en Vodafone)

In Nederland kregen de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus onlang al hun eerste firmware update. De nieuwe update is ruim 426 MB groot, en brengt firmwareversie XXU1AQDG naar de toestellen. Achter de schermen worden een aantal optimalisaties en bugfixes doorgevoerd, die voor nog betere prestaties moeten zorgen.

Echter, de belangrijkste verbetering is natuurlijk de verbeterde kleurcalibratie, en de bijbehorende opties om die zelf te regelen – voor wie last heeft van een Galaxy S8 (Plus) met een te rode schermtint, uiteraard. Tevens is er een speciale  optie om eventuele verkleuring aan de edge-schermranden apart bij te stellen.

Het hercalibreren van de schermranden kan maximaal 10 minuten duren. De Galaxy S8 (Plus) kan één of zelfs twee keer opnieuw starten gedurende het proces. Daarom is het nodig om je toestel minstens 30% opgeladen te hebben, alvorens je aan dit proces kunt beginnen.

Hoe goed deze fix is, kunnen we op basis van onze ervaringen niet zeggen. We hadden ervoor geen probleem met een rode tint, en nu ook niet – maar wiens Galaxy S8 (Plus) er wel door geplaagd wordt kan op korte termijn een oplossing tegemoet zien.

Zoals hierboven al gezegd is deze update nu dus ook beschikbaar op de Nederlandse (unbranded) Galaxy S8 en S8 Plus, én voor Vodafone’s branded versies.. De T-Mobile branded toestelvarianten volgen hopelijk ook spoedig.

Zoals ook bij andere toestellen, houden we je de komende tijd op de hoogte over de Nederlandse Galaxy S8 (Plus) updates.

(via – en dank, Henk!)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

 1. Bisquit zegt

  Werkt redelijk goed deze update. Nu op default minder roze, alsook de edge randen minder rode gloed, zo goed als weg.
  Hoef niet veel bij te stellen, waar ik eerst terdege wel last had van een te roze scherm op witte achtergronden, en vooral de rechter edge rand rood doorbloedde.
  Naast een IPhone 6 plus gecalibreerd en wit is nu beter op de s8 plus. De andere kleuren waren natuurlijk al veel beter.
  Als samsung nog wat extra stapjes in de edge brightness slider bouwt kan ik die ook fijn tunen. Als ik die nu 1 stap koeler zet krijg ik prima edge randen maar een groen/blauwe rand aan de boven kant die heel licht maar toch aanwezig is.

  Amoled modes mogen ze nu ook aanpassen! Die geven nog steeds een veels te rode gloed op witte achtergronden.

  • Bisquit zegt

   Ik blijf helaas met 1 rode scherm rand zitten. Zet ik dat koeler dan worden de anderen weer te blauw. Heb veel met tmobile en samsung gecommuniceerd maar voel me van het kastje naar de muur gestuurd. Vanmiddag maar weer terug met een hopelijk voor mij gunstig resultaat.

Praat mee