Galaxy S8 (Plus) tip: vastgelopen toestel resetten

Hoewel het natuurlijk niet de bedoeling is, en als het goed is dan ook een zeldzaamheid zal zijn: ook de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus kunnen vastlopen. Hoe kun je ze, als ogenschijnlijk niks meer reageert, resetten? Het is simpel, maar je moet het maar even weten.

vastgelopen-galaxy-s8-plus-resetten-1024x556 Galaxy S8 (Plus) tip: vastgelopen toestel resetten

Als je goed hebt opgelet toen je je Galaxy S8 of S8 Plus voor het eerst opstartte, ben je een tip tegengekomen hoe je een vastgelopen toestel opnieuw kunt opstarten. Echter, logischerwijs is dat niet het moment waarop je daaraan alvast denkt – wijzelf niet, in ieder geval.

Om een vastgelopen Galaxy S8 (Plus) te herstarten druk je de Power en Volume omlaag knop tegelijkertijd in. Je moet ze vervolgens enige tijd ingedrukt houden – minstens 7 seconden – voordat het toestel uiteindelijk reset.

Normaals gesproken kan het gewoon heel af en toe gebeuren dat een smartphone vastloopt. Het is dan ook geen teken dat er per definitie iets aan de hand is met je Galaxy S8 (Plus). Gebeurt het herhaaldelijk, of gewoon regelmatig, dan kan het natuurlijk wel zijn dat er iets niet klopt.

Probeer dan recent geïnstalleerde apps weer te verwijderen, of ruim je toestel eens op via Instellingen, gevolgd door Apparaatonderhoud. Als deze klaar is met scannen hoef je alleen maar op Nu optimaliseren te tikken, en overbodige bestanden – soms verrassend veel – worden opgeruimd, maar belangrijker: er wordt gekeken naar crashend apps, en eventuele oorzaken.

Tip: vergeet niet onze snel groeiende collectie Galaxy S8 tips en trucs te checken. Je zou er tenslotte zomaar wat van kunnen opsteken!

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee