Tip: vastgelopen Galaxy S8 resetten doe je zo

Hoewel het natuurlijk niet de bedoeling is, en als het goed is zal het niet gebeuren. Echter, ook de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus kunnen vastlopen. Hoe kun je, als er ogenschijnlijk niks meer reageert, de Galaxy S8 resetten? Het is simpel, maar je moet het maar even weten.

vastgelopen-galaxy-s8-plus-resetten-1024x556 Tip: vastgelopen Galaxy S8 resetten doe je zo

Galaxy S8 resetten zonder home knop: geen probleem

Als je goed hebt opgelet toen je je Galaxy S8 of S8 Plus voor het eerst opstartte, ben je een tip tegengekomen hoe je een vastgelopen toestel opnieuw kunt opstarten. Echter, logischerwijs is dat niet het moment waarop je daaraan alvast denkt – wijzelf niet, in ieder geval.

Galaxy S8 resetten

Om een vastgelopen Galaxy S8 (Plus) te herstarten druk je de Power en Volume omlaag knop tegelijkertijd in. Je moet ze vervolgens enige tijd ingedrukt houden – minstens 7 seconden – voordat het toestel uiteindelijk reset.

Normaals gesproken kan het gewoon heel af en toe gebeuren dat een smartphone vastloopt. Het is dan ook geen teken dat er per definitie iets aan de hand is met je Galaxy S8 (Plus). Gebeurt het herhaaldelijk, of gewoon regelmatig, dan kan het natuurlijk wel zijn dat er iets niet klopt.

Als het vastlopen gebeurt na het installeren van een update op je Galaxy S8, kan het mogelijk helpen je toets terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit is even wat werk, maar biedt eigenlijk altijd de oplossing. Heb je recent geen update uitgevoerd, maar wel een of meerdere apps geïnstalleerd? Probeer dan de geïnstalleerde app of apps weer te verwijderen, en kijk of het vastlopen nu ophoudt.

Het is ook geen slecht idee af en toe je toestel op te ruimen via Instellingen, gevolgd door Apparaatonderhoud. Als deze klaar is met scannen hoef je alleen maar op Nu optimaliseren te tikken. Overbodige bestanden – soms verrassend veel – worden opgeruimd, maar belangrijker: er wordt gekeken naar crashend apps, en eventuele oorzaken.

Tip: vergeet niet onze snel groeiende collectie Galaxy S8 tips en trucs te checken. Je zou er tenslotte zomaar wat van kunnen opsteken!

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

  1. Christine zegt

    Helaas werkt mijn S8 totaal niet meer, ik wil hem resetten naar de oersprongelijke staat bij levering. Hoe doe ik dat?

Praat mee