De Galaxy S8 (Plus) is verrassend stevig: buigtest, krastest, vuur

Natuurlijk, een nieuwe smartphone moet blootgesteld worden aan de nodige tests. Dankzij de onderstaande video hoef jij jouw Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus niet de buigen, krassen, of verbranden.

galaxy-s8-plus-buigtest-krastest-1024x735 De Galaxy S8 (Plus) is verrassend stevig: buigtest, krastest, vuur

YouTubert JerryRigEverything – die met zijn krastest van de Galaxy Note 7 nog de mist in ging door een foutieve methode – gaat nu het Gorilla Glass 5 van de Galaxy S8 te lijf met verschillende harde, scherpe en hete voorwerpen.

Uit de krastest komt naar voren dat normale metalen voorwerpen – denk: sleutels in je broekzak, je rondslingerende stanleymessen – niet snel de glazen voor- of achterkant van de Galaxy S8 (Plus) zullen bekrassen. De vingerscanner aan de achterkant is wat minder hard, maar werkt ook met veel krassen nog zonder problemen.

Wie om onduidelijke redenen zijn telefoons wel eens (per ongeluk) probeert te verbranden, ziet dat de Galaxy S8 het op dit gebied in ieder geval beter doet dan de Galaxy S7. Ook na 30 seconden blootstelling aan een vlam blijven er geen sporen achter op het scherm. De S7 liep na 10 seconden al onuitwisbare vlekken op.

Ook in de buigtest – sinds de ietwat absurde ‘bendgate’ rond de iPhone 6 Plus schijnt een buigtest belangrijk te zijn – houdt de Galaxy S8 zich prima. Het metalen frame dat tussen de glazen voor- en achterkant zit is zeer onbuigzaam, en ook de verbinding tussen frame en glas laat niet los.

Galaxy S8 (Plus) kopen

De beste Galaxy S8 (Plus) aanbiedingen vind je onze overzichten Galaxy S8 kopen met abonnement en Galaxy S8 Plus kopen met abonnement. De beste deals per provider lichten we hieronder uit:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

Praat mee