Galaxy S7 (Edge) krijgt security patch van april (maar: nu nog niet in Nederland)

Nadat het even stil was aan het security-patch-front, rolt elders in Europa dan toch de beveiligingspatch van april uit voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

download_20170415_145150-465x1024 Galaxy S7 (Edge) krijgt security patch van april (maar: nu nog niet in Nederland)

In Duitsland is nu een update beschikbaar voor de lokale Vodafone branded versies van de Galaxy S7 en de S7 Edge. Firmwareversie XXU1DQD2 brengt daar de beveiligingspatch van april. Daarin zitten 49 fixes uit Google laboratoria, en 16 van Samsung zelf, voor haar eigen softwaretoevoegingen.

Sinds de grote update voor de Galaxy S7 (Edge) naar Android Nougat arriveerden er geen nieuwe patches meer op de toestellen, die tot dat moment eigenlijk juist regelmatig werden bijgewerkt. Vermoedelijk is het grootste deel van de wereldwijde uitrol van de Nougat update nu wel achter de rug, en is weer capaciteit om beveiligingsupdates uit te brengen.

Wij gaan er vanuit dat de april patch ook op de Nederlandse S7-varianten zal arriveren – mogelijk dus op Vodafone’s toestellen als eerste  (net als in Duitsland). Omdat zoals gebruikelijk niet bekend is wanneer dit gaat gebeuren, houden wij het maar op ‘ergens in de komende weken’. We houden je op de hoogte!

(Dank, Henk! Afbeelding: XDA)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Ronny zegt

  Heb de firmware zelf naar de Proximus versie geflasht via Odin omdat Samsung de Belgische unbranded LUX versies nog steeds op 6.01 laat staan en het valt me op dat de Proximus firmware Vodafone Branded is. Heb deze via sammobile gehaald en sinds enkele dagen effectief de april security patch OTA gehad. Mij lijkt dus dat Proximus en Vodafone Duitsland identiek dezelfde updates hebben

 2. Mathieu Goossens zegt

  Inderdaad is het zo dat de meeste Samsung Galaxy S7 en S7 edge in België nog altijd draaien op Android Marsmallow oftewel 6.01. Samsung doet helemaal geen moeite in België om Nougat op het topmodel van 2016 te zetten. Ik sta er niet op te kijken maar het is zelfs zo dat de beveiligingspatches jan Feb mar ook niet binnenkomen op de Samsung galaxy s7 edge. Bedankt Samsung! U bent goed bezig om er voor te zorgen dat mijn volgende smartphone zeker geen Samsung meer is hoe mooi ik het toestel ook vind.

 3. Luc zegt

  Nog steeds geen update naar nougat
  Israël geleden van december 2016 dat ik nog update ontvang .
  Ik wacht op de onplus 5 deze worden steeds geüpdatet
  Vaarwel Samsung .
  Zoals beloofde cashback 100 euro nooit ontvangen heb er genoeg van

Praat mee