Galaxy S8 Plus prototype biedt glimp design Galaxy Note 8

Een foto van een prototype van de Galaxy S8 Plus – met dual camera – biedt een blik op het design van de Galaxy Note 8, aldus de Russische insider Eldar Murtazin.

galaxy-note-8-dual-cam-design Galaxy S8 Plus prototype biedt glimp design Galaxy Note 8

De Russische telefooninsider Eldar Murtazin heeft een foto uit China de wereld ingetwitterd, waarop in principe een Galaxy S8 Plus prototype te zien is, inclusief dubbele camera lens. Lang geleden deden geruchten de ronde dat dat toestel een dergelijke camera zou hebben, al koos Samsung er uiteindelijk dus niet voor.

Het is niet de eerste keer dat we een dergelijke proto-S8 zien. Wel interessant is, dat Murtazin er nu expliciet bij vermeldt dat wat we zien in feite de Galaxy Note 8 wordt. Inderdaad, inclusief dual camera, zoals Samsung deze al lang aan het ontwikkelen is, maar tot nu toe niet toepaste in haar Galaxy toestellen.

Er slingeren de laatste tijd heel wat ‘afbeeldingen’ op internet rond waarop de Galaxy Note 8 te zien zou zijn. En hoewel de ene nog nepper is dan de andere, is het idee dat de Note 8 in feite een S8 Plus is met een dubbele lens – én natuurlijk een S Pen stylus – niet onlogisch. Houdt daarbij in gedachten dat Murtazin vaak vroegtijdig op de hoogte bleek van Samsung’s plannen, en je snapt dat dit niet zomaar een wild gerucht is.

Overigens wordt de Galaxy Note 8 pas vrij laat dit jaar verwacht. Vermoedelijk zal Samsung het toestel pas vrij laat in de herfst lanceren, en niet tegen het einde van de zomer. Tenslotte komt de Galaxy S8 dit jaar ook relatief laat uit, en dat zal voor de volgende Note niet anders zijn. De Note 8 wordt dan de eerste Note sinds 2014, toen de Galaxy Note 4 in ons land uitkwam (of je moet de recent uitgebrachte Galaxy Tab S3 met S Pen meetellen). De Note 5 werd alleen elders ter wereld verkocht, de Note 6 werd overgeslagen, en waarom de Note 7 uiteindelijk niet in de winkels belandde is ook bekend.

Wil jij een berichtje van ons ontvangen waneer de volgende Galaxy Note in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Galaxy deal tips

Praat mee