Refurbished Galaxy Note 7 en origineel model krijgen Wi-Fi certificatie met Android 7.0

Een opvallende serie Galaxys rolt vanochtend de kantoren van de Wi-Fi Alliance uit. De originele Galaxy Note 7 – SM-N930 – én het refurbished model – SM-N935 – krijgen hun certificatie, draaiend op Android 7.0 Nougat.

galaxy-note-7-refurbished-android-7-nougat-cert-1024x584 Refurbished Galaxy Note 7 en origineel model krijgen Wi-Fi certificatie met Android 7.0

In afwachting van de Galaxy Note 8 brengt Samsung in sommige landen – lees: niet Europa – nog een refurbished versie van de Note 7 op de markt. Dat toestel is nu gecertificeerd bij de Wi-Fi Alliance, draaiend op Android 7.0 Nougat. De enige modelcode die opduikt is de SM-N935S, wat zeer waarschijlijk een voor Zuid-Korea bestemde variant is.

Veel curieuzer is het feit dat ook de originele Note 7 SM-N930 in verschillende regionale varianten – waaronder de Europese, SM-N930F (zie o.a. PDF) – dezelfde certificatie heeft gekregen. Wat het nu hiervan is, is ons volledig onduidelijk. De Note 7 is volledig van de markt gehaald, en het uitbrengen van een update voor dat toestel naar Android Nougat lijkt daarmee een zinloze oefening.

galaxy-note-7-sm-n930-android-nougat-cert-1024x582 Refurbished Galaxy Note 7 en origineel model krijgen Wi-Fi certificatie met Android 7.0

Praat mee