Eerste foto Galaxy J5 (2017) duikt op, inclusief eerder getoonde design

Een foto van de aankomende Galaxy J5 (2017) bevestigt het design dat een tijdje terug al opdook.

galaxy-j5-2017-foto Eerste foto Galaxy J5 (2017) duikt op, inclusief eerder getoonde design

Een week of twee geleden betrapten wij de Galaxy J7 (2017) bij de Amerikaanse FCC, en vingen een eerste glimp van het design op. Daarbij spraken wij de verwachting uit dat ook de Galaxy J5 (2017) er zo uit komt te zien. Deze verwachting wordt vandaag bevestigd.

Een eerste foto van de Galaxy J5 (2017) bevestigt wat we al vermoedden: een behuizing zonder verwisselbare accu, en met antennebanden die op een metalen body wijzen. De LED flitser zit onder de cameralens.

galaxy-j5-2017-foto-zonde-display Eerste foto Galaxy J5 (2017) duikt op, inclusief eerder getoonde design

Een foto van de voorkant van de Galaxy J5 (2017) is er helaas niet bij. Wel zien we er eentje van een toestel waarvan het front en het display verwijderd zijn. Daar zien we vermoedelijk niet alleen een front camera, maar ook de inmiddels bij de J5 behorende flitser, voor het betere selfie-belichtingswerk. Tevens zien we een Home knop die breed genoeg is om plaats te bieden aan een vingerafdrukscanner. Ook dat is conform recente geruchten over de aankomende J-serie.

Naast dit alles, weten we ook al het een en ander over de specificaties van de Galaxy J5 (2017). Het toestel heeft een (vermoedelijk) 5,2 inch AMOLED scherm heeft met een 720p HD resolutie. De 14 nanometer Exynos 7870 processor kennen we ook van de Galaxy A3 (2017) en de J7 (2016). Deze is energiezuinig, en krachtig genoeg voor de meeste standaard smartphonebezigheden.

Het werkgeheugen blijft bij 2 GB, en je krijgt – naast ruimte voor een microSD kaartje – 16 GB interne opslagcapaciteit. Beide camera’s – voor en achter – hebben een 12 megapixel resolutie, en opladen doe je – zo gokken wij – via een USB type-C poort.

Wanneer Samsung de nieuwe J-serie – Galaxy J5 (2017) en J7 (2017), maar ook de Galaxy J3 (2017) – zal lanceren is nog niet bekend – wij verwachten ze binnen nu een een maand of anderhalf. We gaan er vanuit dat de toestellen ook in Europa en Nederland op de markt gaan verschijnen, met prijskaartjes die niet veel zullen afwijken van de 2016-modellen.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Rick zegt

    heb veel liever een achterkant die te verwijderen is ivm de accu, als datgeen inderdaad klopt wat betreft de info, zal ik voor de J7 2016 gaan.

Praat mee