Eerste firmwareupdate Galaxy S8 (Plus) verbetert gezichtsherkenning en kleurcalibratie, brengt april patch (update: ook in NL)

Een eerste, en fikse, firmwareupdate voor de Galaxy S8  en de Galaxy S8 Plus brengt alvast een aantal belangrijke verbeteringen, én de april security patch met zich mee. De update is onder meer beschikbaar in België en Duitsland. Update: dat was snel, nu dus ook in Nederland.

galaxy-s8-plus-eerste-update-kleurcalibratie-gezichtsherkenning-april-patch-1024x636 Eerste firmwareupdate Galaxy S8 (Plus) verbetert gezichtsherkenning en kleurcalibratie, brengt april patch (update: ook in NL)

In een aantal Europese landen is nu al een eerste firmwareupdate beschikbaar voor de Galaxy S8 (Plus). De update is maarliefst 664 MB groot, en brengt firmwareversie XXU1AQDD naar het toestel. Naast de nieuwste security patch van april worden er op valreep – de echte, officiële release nadert, en de eerste voorbestellers hebben hun toestel al – nog een paar andere dingen aangepast.

Volgens de informatie behorend bij de update zelf wordt onder meer het algoritme van de gezichtsherkenning verbeterd, en worden nieuwe functies zoals DeX en Bixby ‘gestabiliseerd’. Maar misschien de belangrijkste verbetering is de verbeterde kleurcalibratie. Wij zelf konden geen objectieve metingen doen, maar hebben sterk de indruk dat de kleurcalibratie van ons eigen toestel – met name in de Basis schermmodus – na het uitvoeren van de update beter is. Of de update daarmee ook de oplossing brengt voor de veelbesproken rode tint die sommige Galaxy S8 (Plus) exemplaren zou plagen is niet definitief te zeggen op basis van wat wij zelf gezien hebben.

galaxay-s8-plus-update-xxu1aqdd-874x1024 Eerste firmwareupdate Galaxy S8 (Plus) verbetert gezichtsherkenning en kleurcalibratie, brengt april patch (update: ook in NL)

Naast al het genoemde, brengt deze update ook een nieuwere versie van de camerafirmware met zich mee (dank, Henk!). Hoewel niet bekend is, wat deze precies verandert of verbetert, is het niet ongewoon dat ook bij de camerasoftware rond de release nog wat puntjes op de ‘i’ worden gezet.

Overigens is dit ook de update die het onmogelijk maakt om zelf de Bixby knop aan een app naar keuze toe te wijzen – in ieder geval zolang daarvoor geen alternatieve methodes opduiken.

De update zal in de loop van de komende dagen vermoedelijk ook op de wordt inmiddels ook uitgerold voor de Nederlandse Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus, dus voor iedere kersverse gebruik(st)er staat er direct na ingebruikname een fikse update te wachten.

Galaxy S8 (Plus) kopen

Heb jij nog geen Galaxy S8 of S8 Plus, maar wil je er wel eentje aanschaffen? Check dan onze uitgebreide prijsvergelijkers Galaxy S8 kopen met abonnement en Galaxy S8 Plus kopen met abonnement – of vindt jouw deal in de beknopte tabellen hieronder:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

 1. Bisquit zegt

  Mja, als je over de rode tint leest, zie je het meteen op je eigen toestel. Althans dat geld wel voor mij. Bixby knop deed het even niet goed. Maar na herhaaldelijk indrukken is de respons nu wel goed. was voor de update in orde (tot vervelens toe als je die per ongeluk indrukt). Tekst ballonnetje als je tekstgrootte veranderd is nu ook weg. Verder voelt het hetzelfde aan.
  Camera icoontje idd beter nu.

 2. Scoop zegt

  Wat volgens mij ook nieuw is; de manier van meldingen. Als er nu een whatsapp bericht binnen komt, gaat er een rand rond het scherm branden.

 3. Bisquit zegt

  De kleuren calibratie werkt redelijk voor mij, maar maakt amoled foto-video en basis overbodig. Veels te rood. Hopelijk verbeterd de patch aankomende week dit (ergens gelezen dat samsung hier aan werkt).
  Wij hebben meerdere samsungs en iphones en kunnen goed zien dat de s8+ teveel rood heeft.
  Mocht een patch niet helpen zal ik moeten omruilen.

Praat mee