Samsung rolt december update Galaxy S8 (Plus) uit

Voor de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus is de beveiligingsupdate van de maand december nu beschikbaar. Op Android Oreo moeten we nog even wachten.

galaxy-s8-update-1024x629 Samsung rolt december update Galaxy S8 (Plus) uit

Pas nog previewden we Android 8.0 Oreo op de Galaxy S8. Echter, die software bevindt zich nog steeds in de ‘beta-fase’, en komt pas begin volgend jaar naar alle toestellen. Tot die tijd moeten we het doen met bescheiden beveiligingsupdates – en daar is weinig mis mee. Zo arriveert vandaag de december security patch op de Galaxy S8 (Plus).

Samsung Galaxy S8 december update

Op de unbranded Galaxy S8 en S8 Plus kun je in Nederland vanaf nu firmwareversie XXU1AQL5 downloaden en installeren. Ondanks dat er weinig zichtbaars verandert, is het een flinke download van ruim 542MB. Binnenhalen via een Wi-Fi verbinding is dus een goed idee. Het pakket bevat uiteraard de gebruikelijke bugfixes en allerhande optimalisaties.

Echter, natuurlijk gaat het vooral om de beveiligingspatch van december. Daarin zitten 66 verbeteringen voor de beveiligingen van het Android besturingssysteem. Voor Samsung’s eigen interface en apps voegden de Zuid-Koreanen nog eens 10 fixes toe. En als we Samsung’s eigen informatie over de update mogen geloven – waarom niet – wordt ook de stabiliteit van de Bluetooth verbinding verbeterd door de update van vandaag.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update op dit moment downloaden op de unbranded Galaxy S8 en S8 Plus. Dit zijn toestellen die niet direct bij T-Mobile of Vodafone werden aangeschaft. Jouw toestel start de download vanzelf, maar je hoeft niet per se af te wachten tot dit gebeurt. Ga via Instellingen naar Software-update en tik daar op Updates handmatig downloaden.

Voor toestellen die bij Vodafone of T-Mobile werden aangeschaft volgt de update hopelijk ook een beetje spoedig. December loopt tenslotte ook al op zijn einde. In januari zal vervolgens duidelijk worden of de volgende update voor de Galaxy S8 dan inderdaad Android 8.0 Oreo met zich meebrengt. Samsung zelf liet onlangs vallen dat dit in principe wel de bedoeling is, maar dat nog niet helemaal zeker is of het gaat lukken. Vooralsnog is het beta-programma, waarin een beperkt aantal mensen die nieuwe software kan testen, nog niet afgesloten. Dat moet eerst gebeuren, voordat deze ook naar andere toestellen kan worden uitgerold.

(Dank aan iedereen die het meldde, en Henk voor de afbeeldigen!)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

 1. leen zandvliet zegt

  Zo jammer dit,
  Net een nieuwe s8+ , en nu al problemen.
  Hoop dat met de komende update het asn en uit ook weer normasl werkt….

 2. edwin zegt

  Mijn CalDAV synchronisatie met de android agenda en synology server werkt na de update niet meer. De toestellen van de rest van het gezin werken wel. Heel jammer dit. Moet gaan kijken hoe ik dit opgelost krijg. Op de oude manier de telefoon instellen lukt niet meer. Ligt echt aan de nieuwe update.

 3. Roelof zegt

  Ik heb de december update ook uitgevoerd op mijn S8, het vreemde is dat ik sinds deze update nagenoeg geen updates meer in mijn play store krijg. Normaal was er elke dag minimaal 1 app die geupdate kon worden.
  Zijn er meer mensen die hier last van hebben ?

Praat mee