De Samsung Galaxy A8 (A5 2018) komt in deze kleuren op de markt

De volgende generatie van Samsung’s Galaxy A serie komt eraan. Of hier in Nederland nu een Galaxy A5 (2018) of een Galaxy A8 (2018) in de schappen komt te liggen: we weten nu in welke kleuren dit gaat gebeuren.

galaxy-a8-kleuren-1024x452 De Samsung Galaxy A8 (A5 2018) komt in deze kleuren op de markt

We volgen al lange tijd de komst van de nieuwe mid-range A-serie. Vooral het toestel met de modelcode SM-A530F heeft onze aandacht, omdat deze ook in Nederland uitgebracht gaat worden. Lange tijd leek het logisch dat dit gewoon de Galaxy A5 (2018) zal zijn. Recent bleek dat Samsung het toestel misschien Galaxy A8 gaat noemen, om de naamgeving beter te laten aansluiten bij haar S-serie. Maar hoe hij ook gaat heten: je kunt straks in verschillende kleuren kopen.

Galaxy A5 / A8 2018 kleuren

Als we onze collega’s van SamMobile mogen geloven – en dat mogen we – komt de nieuwe A-serie in het zwart, grijs, en goud. Om precies te zijn: de komst van het toestel in deze kleuren is in ieder geval bevestigd. Het is natuurlijk goed mogelijk dat er nog meer kleurvarianten in de pijpleiding zitten. Tenslotte is het kleuraanbod wat, uhm, conservatief. En dat, terwijl juist de A-serie vaak ook wat bonter in de schappen belandt, met bijvoorbeeld ook blauwe of roze varianten. Of doe eens gek: paars. Maar zoals gezegd, het kan goed dat er later meer kleuren in beeld komen.

Release in Nederland

Hoewel er veel op wijst dat de A5 (2018) inderdaad A8 gaat heten, zijn wij nog niet 100% overtuigd. Wij hebben het toestel wel degelijk ook onder de naam A5 voorbij zien komen, dus er is een kans dat hij in Europa gewoon zo gaat heten. Maar hoe het ook zij, de onthulling gebeurt vermoedelijk eind december, begin januari. Kopen kun je de telefoon vervolgens eind januari, of misschien begin februari. Wij rekenen op een adviesprijs tussen de € 449,- en € 499,-.

Tot nu toe lijkt het er sterk op dat de A5/A8 de enige Galaxy A-telefoon is die in 2018 naar Nederland gaat komen. De grotere A7/A8+ komt in ieder geval niet hier uit. En ook nu ontbreekt van een kleinere A3 op dit moment nog steeds ieder spoor, wat ons doet denken dat er misschien weer een Galaxy S9 Mini in de pijpleiding zit. Echter, ook dat is vooralsnog speculatie.

Galaxy deal tips

Praat mee