Officiële Android 8.0 update Galaxy S8 nadert, getuige vernieuwde certificatie

De eerste Samsung Galaxy S8 modellen hebben een vernieuwde Wi-Fi certificatie verkregen draaiend op Android 8.0 Oreo. Dit is een belangrijke administratieve stap op weg naar de officiële uitrol van de update.

samsung-galaxy-s8-android-8-oreo-wi-fi-cert Officiële Android 8.0 update Galaxy S8 nadert, getuige vernieuwde certificatie

Gisteren nog kon je onze uitgebreide preview van Android Oreo op de Galaxy S8 lezen. Toen speculeerden we al dat het nog even kan gaan duren voor de update officieel uitgerold gaat worden naar alle toestellen. Nu blijkt dat tenminste een belangrijke horde op weg naar deze uitrol alvast genomen is. Samsung heeft een vernieuwde Wi-Fi certificatie voor het toestel mét Android 8.0 verkregen.

Galaxy S8 Android 8.0 update nadert

Bij de Wi-Fi Alliance duiken vandaag de eerste Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus varianten op die gecertificeerd zijn met Android 8.0 (zie bv. PDF) . Momenteel gaat het om toestelversies voor de VS en Canada. Maar wie wil kan nu al gaan aftellen tot ook de Europese modelvarianten daar te vinden zijn, gekeurd en wel en klaar voor de Oreo-start, zogezegd. In het verleden werd een Wi-Fi certificatie binnen enkele weken gevolgd door de update zelf, tenslotte.

Natuurlijk laat zich hiermee nog niet voorspellen wanneer de update precies op alle toestellen zal verschijnen. Momenteel is het beta-programma nog in volle gang. Deze moet eerst afgesloten zijn voordat de update naar alle toestellen uitgerold kan worden. Samsung zelf zou mikken op een uitrol in de loop van januari, in ieder geval. Toch staat dit nog niet helemaal vast.

Duidelijk is in ieder geval dat de benodigde administratieve voorbereidingen parallel met het beta-programma doorgewerkt worden. Hierdoor zullen er in ieder geval geen drempels meer zijn voor de update, zodra alle bugs uit de nieuwe software weggewerkt zijn.

Oreo op de Galaxy S8

Zoals je in onze preview kunt zien, brengt de Oreo update op de S8 vooral de nieuwe Samsung Experience 9.0 interface. Deze ziet er grotendeels hetzelfde uit, maar biedt hier en daar wat handige nieuwe snufjes. Zo kun je straks snelkoppelingen maken naar ‘app-paren’: apps die in multi-window modus samen geopend worden. Ook zijn er meer opties voor het Always On Display, en voor het edge-scherm. De snelkoppelingen op het startscherm bieden meer beheermmogelijkheden, en er is een mogelijkheid om twee versies van dezelfde berichtenapp te installeren met twee verschillende accounts (Dual messenger).

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee