Amerikaanse consumentenbond: Galaxy S8 en Note 8 ‘betere deal dan iPhone X’

De invloedrijke Amerikaanse consumentenbond Consumer Reports trekt een opvallende conclusie. Als totaalpakket is Apple’s nieuwe iPhone X niet zo goed als Samsung’s Galaxy S8, Galaxy S8 Plus of Note 8.

galaxy-s8-versus-iphone-x-prijs-kwaliteit-verhouding Amerikaanse consumentenbond: Galaxy S8 en Note 8 'betere deal dan iPhone X'

(afbeelding: Consumer Reports)

Het jaar 2017 loopt op zijn einde, en volgens velen was het een goed jaar voor smartphoneliefheb(st/b)ers. Heel veel erg goede telefoons kwamen op de markt. Alleen de prijzen waren (en zijn) pittig. Althans, voor wie in het topklasse segment boodschappen doet. De adviesprijzen voor de Galaxy S8 en S8 Plus waren bij de lancering niet mals, en de Galaxy Note 8 en Apple’s iPhone X deden daar later in het jaar nog een schepje bovenop. Maar: wat is dan de beste telefoon voor je geld? De Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports (CR) testte de iPhone X, en trok een (voor Amerikaanse verhoudingen) opvallende conclusie: hij haalt het niet bij Samsung’s topmodellen.

Galaxy S8 versus iPhone X: prijs-kwaliteitverhouding

In CR’s review komen de kwaliteiten van de iPhone X duidelijk naar voren. De camera is ontzettend goed, evenals het scherm. Ook over FaceID hebben de reviewers geen klachten. Maar er is een gebied waarop de Galaxy S8, S8 Plus en Note 8 het toestel duidelijk de baas zijn, en het is niet zomaar een of andere snufje. De accuduur van Samsung’s topmodellen is ‘superieur’ aan die van de nieuwste iPhone.

Taken as a complete package, this phone ranked a bit lower than Samsung’s S8, S8+, and Note8, mainly because of their superior battery life.

Zeker als je de prijzen van de toestellen vergelijkt (dat kan hieronder) dan is het niet zo verrassend dat CR concludeert dat je met de Galaxy’s meer waar krijgt voor je geld. Natuurlijk weet de organisatie dat veel gebruik(st)er eerder al een iPhone hadden, en dus niet zo gauw zullen overstappen naar een Galaxy. Daarom vermeldt de review ook dat je ook met Apple’s eigen iPhone 8 modellen een betere prijs-kwaliteitverhouding krijgt.

Het is natuurlijk zo dat de Galaxy S8 modellen als wat langer op de markt zijn, en inmiddels een stukje goedkoper dan bij de lancering. Het gevolg: ze zijn gewoon veel minder duur dan de iPhone X. De laatste is momenteel zo’n beetje twee keer zo duur. Dit geldt in mindere mate voor de Note 8, maar ook die is nog steeds enige honderden euro’s goedkoper.

Galaxy versus iPhone X: prijzen vergelijken

Al met al bieden alle genoemde toestellen uiteindelijk natuurlijk meer dan genoeg kwaliteit, wat je ook koopt. Of anders gezegd: welk toestel je ook aanschaft, angst voor een miskoop hoef je niet te hebben. Prijzen van de S8, S8 Plus, Note 8 en iPhone X, 8 en 8 Plus vergelijk je snel en simpel hier:

Galaxy S8

S8 Plus

Note 8

iPhone X

iPhone 8

iPhone 8+

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee