December update Galaxy S7 (Edge) rolt uit in Nederland (unbranded nu)

Netjes op tijd krijgen de Samsung Galaxy S7 en de S7 Edge de december update. Deze brengt onder meer de nieuwste beveiligingspatch met zich mee. Update: na de T-Mobile toestellen is de update er nu ook voor de unbranded S7. Voor de S7 Edge is de update er op dit moment alleen via Smart Switch.

galaxy-s7-edge-tip-android-nougat-update-voorbereiden-niet-installeren December update Galaxy S7 (Edge) rolt uit in Nederland (unbranded nu)

Een maand nadat de Galaxy S7 de november update kreeg, volgt nu netjes volgens schema de december update. Grote verrassingen zul je vergeefs zoeken, in deze doorsnee update.

Galaxy S7 december update

De unbranded Galaxy S7 en S7 Edge krijgen momenteel een 275MB grote update naar firmwares G930FXXU1DQL5 en G935FXXU1DQL5 (T-Mobile: G930FXXU1DQL41 en G935FXXU1DQL4). Een blik op het Software-info scherm (via Instellingen en Info telefoon) laat in ieder geval zien dat de datum van de beveiligingspatch nu 1 december is.

Achter de schermen brengt de december update een slordige 66 fixes die Google uitbracht voor het Android besturingssysteem. Voor de software van Samsung zelf bevat de patch nog eens 10 fixes, die de Zuid-Koreanen specifiek daarvoor aan de update toevoegden. Daarnaast bevat de update nog een aantal bugfixes en optimalisaties. Waarvoor en waarvan komen we, zoals gebruikelijk, niet in detail te weten.

Beschikbaarheid

Op dit moment is de december patch beschikbaar voor de unbranded Galaxy S7. Gisteren was hij er al voor de T-Mobile branded modellen. Als jij zo’n toestelversie hebt, dan begint de download in principe vanzelf. Je kunt ook zelf de update starten, als je via Instellingen naar Software-update gaat. Tik bovenin op Updates handmatig downloaden, en je Galaxy S7 (Edge) zal zelf checken of het pakket al gedownload kan worden. De update zal hopelijk op korte termijn ook arriveren op Vodafone’s branded toestellen, die alweer een tijdje geen nieuwe patch meer kregen.

Verdere updates?

De Galaxy S7 (Edge) is  een van de toestellen die gewoon netjes regelmatig (zie hier, hier, of hier, etc.) de beveiligingsupdates krijgt. In tegenstelling tot de recente uitspraken van de Consumentenbond, verwachten wij niet dat hierin in 2018 verandering komt. Tenslotte krijgt ook de Galaxy S6 serie op dit moment iedere maand netjes de nieuwste beveiligingspatches (zie hier, hier, of hier, etc.). En die is alweer een jaar ouder dan de S7.

Mogelijk dat dit maandelijkse patroon bij de S7 ietwat verstoort zal zijn komend voorjaar. De reden hiervoor is de grote update naar Android 8.0 Oreo, die de Galaxy S7 vermoedelijk ook gewoon gaat krijgen. Inderdaad, net zoals de Galaxy S6 dit jaar de update naar Android 7.0 Nougat kreeg. Rond dit soort grote updates kan het zijn dat een maandelijkse update uitgesteld wordt, tot de grote update van Android zelf uitgerold is.

(Dank, Richard, Erik!)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  • Michel zegt

   Die op het plaatje is van een unbranded toestel. Maar… dat is wel een erg groot verschil, geen idee waarom eerlijk gezegd. Ik heb het artikel wat verduidelijkt, in ieder geval. Dank voor de info!

 1. Ton56 zegt

  “De update zal ongetwijfeld op korte termijn ook arriveren op de unbranded S7-versies, en Vodafone’s branded varianten”
  Nou, voorlopig is voor de SG S7 Vodafone branded toestellen de update van november nog niet eens beschikbaar …

   • ShadowLabs zegt

    Overigens wel wat nieuwe dingen, nieuwe opties in de “Zoek mijn mobiel” functie, stickers in de telefoon app, nieuwe weer app, optie om het oplaad-geluidje uit te zetten. Ook staan de apps op het homescherm iets meer naar beneden en is er iets meer vrije ruimte boven, en is het icoontje van de klok weer terug veranderd naar de S7 stijl.

 2. Daniel Oosterbeek zegt

  Ik heb sinds de update een probleem met het toetsenbord.
  Wanneer ik iets in een app typ en ik het scherm uit zet (terwijl het toetsenbord open is) en daarna het scherm weer aan zet, zie ik het toetsenbord over het vergrendelingsscherm en kan ik ook typen, wat ik typ komt dan ook in de app waar ik het laatst was.
  Ook is het zo dat als ik het toetsenbord open heb en het meldingsscherm naar beneden trek, blijft het toetsenbord er boven staan.

 3. jaco_1978 zegt

  Bveiligingsupdate binnen hier,

  Rond de 19,56 MB.
  Ik zie dat ik nu bijgewerkt ben tot 1 november. (vodafone branded)

  G935FXXS1DQKH/G935FVG1DQI1/G935FXXU1DQIL

Praat mee