Samung Galaxy S8 november update beschikbaar in Nederland, incl. Krack fix

De Samsung Galaxy S8 november update arriveert in Nederland. Voor de unbranded toestelversies brengt deze beveiligingsupdate een fix voor het Krack WPA2 kwetsbaarheid.

galaxy-s8-update-1024x629 Samung Galaxy S8 november update beschikbaar in Nederland, incl. Krack fix

November is inmiddels goed op weg. En dus wordt het tijd dat Samsung haar Galaxy S8 en S8 Plus van de nieuwste beveiligingsupdate voorziet. Vanaf nu is de update inderdaad beschikbaar voor toestellen die niet direct bij een provider werden gekocht.

Galaxy S8 update november

Voor de Galaxy S8 en S8 Plus staan respectievelijk firmwareversies G950FXXU1AQK7 en G955FXXXU1AQK7 klaar. Het gaat hier om een flinke update van ruim 545MB, dus je kunt ‘m het beste via Wi-Fi verbinding binnenhalen. Naast de gebruikelijke naamloze verbeteringen en optimalisaties brengt de update vooral de beveiligingspatch van de maand november naar de telefoons.

Deze patch bevat op zijn beurt vooral één belangrijke verbetering. Enige tijd terug werd  duidelijk dat de Wi-Fi verbinding van miljarden apparaten onveilig is, door een lek in de beveiliging van het WPA2 protocol. Zonder je lastig te vallen met de technische details: dit lek – bijgenaamde Krack – wordt in de november patch gedicht op Android telefoons. En dus ook op de Galaxy S8 en S8  Plus. Verder vermeldt Samsung nog dat de Bluetooth verbinding na de update stabieler zou zijn.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd is de update op dit moment beschikbaar op de unbranded Galaxy S8 en S8 Plus. Wie zijn of haar toestel direct bij Vodafone of T-Mobile heeft aangeschaft moet nog even geduld hebben. Voor deze branded varianten komt de update ongetwijfeld in de komende weken. In principe begint de update vanzelf down te loaden zodra deze beschikbaar is op jouw toestel. Maar je kunt natuurlijk ook handmatig checken. Ga hiervoor in het Instellingen menu naar de optie Software-update, en tik daar bovenin op Updates handmatig downloaden.

Heb jij de update al op jouw Galaxy S8 (Plus) geïnstalleerd? Ben jij nog andere veranderingen of vernieuwingen tegengekomen? Deel jouw ervaringen met ons en de rest van het land, hieronder!

(Dank voor de melding en afbeeldingen, Danny, Mike et al!)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

  1. Sven Vanwing zegt

    OTA updates lukken niet meer voor Galaxy S8+, ook niet via Smart Switch. enig idee hoe op te lossen behalve flashen zodra deze beschikbaar is?

Praat mee