Samsung SM-W2018 te zien op foto’s: luxe klaptelefoon voor China

Ieder jaar brengt Samsung in China een superdure klaptelefoon uit. Het volgende model in deze ‘W-serie’ is nu te zien op foto’s: de SM-W2018.

sm-w2018-4 Samsung SM-W2018 te zien op foto's: luxe klaptelefoon voor China

Klaptelefoons. In sommige landen een ding van vroeger. En in andere landen blijven ze populair. Landen in deze laatste categorie liggen vooral in het Verre Oosten. En dus brengt Samsung daar ieder jaar nog een handvol van zulke telefoons uit. De telefoons in de ‘W-serie’ zijn het klaptopmodel in China. Een nieuwe versie duikt nu dus op.

Samsung klaptelefoon SM-W2018

Twitteraar @MMDDJ stuurt een serie kiekjes de wereld in van de SM-W2018. We zien een klaptelefoon met twee beeldschermen. Maar dan wel eentje met absolute high-end specificaties, die – Samsung kennende – niet onder doen voor toestellen als de Galaxy S8 en Note 8.

Zoals ieder jaar, is de kans groot dat ook de SM-W2018 verder niet buiten China uitgebracht gaat worden. En toch: stel dat Samsung dit toestel in Europa uit zou brengen, zouden er stiekem niet toch best wat verkocht gaan worden? Of zijn wij de enigen die best interesse zouden hebben in een klaptelefoon met specificaties van nu?

Natuurlijk moeten we dan wel aanstippen dat de W-toestellen in China echt ontstellend duur zijn. Denk hierbij aan prijzen van (omgerekend) 1500 tot 200o euro, of meer. Naast deze klaptelefoon blijkt zelfs Apple’s iPhone X een koopje. Toch hopen we dat Samsung vroeg of laat weer eens een vergelijkbaar model naar de Europese markt brengt. Met Europese prijzen, welteverstaan. Dan zijn wij de eersten die het toestel grondig aan de tand willen voelen.

Maargoed, dat gaat ook in 2018 nog niet gebeuren, vermoedelijk. Jammer hoor. Zou jij het raar vinden als Samsung het wel zou doen? Of, net als wij, toch best wel tof?

Galaxy deal tips

Praat mee