Samsung patenteert meer designs voor telefoon met front-vullend display en metalen body

In haar thuisland diende Samsung meer ontwerppatenten in voor smartphones met een scherm dat de gehele voorkant vult. Echter: de patenten gaan meer over frame en antenne dan over het display, getuige de antennebanden die op een metalen body wijzen.

galaxy-full-screen-design-patent-1 Samsung patenteert meer designs voor telefoon met front-vullend display en metalen body

De laatste tijd lezen we vaker geruchten over toekomstige Galaxy telefoons – concreet: de Galaxy S9 – die meer scherm en minder bezel zullen bieden. Netjes daarbij passen een tweetal designpatenten die Samsung in Zuid-Korea afgelopen zomer indiende.

Frame, antenne, display

Smartphonemakers willen graag toestellen bouwen die alleen maar uit beeldscherm bestaan. Zo lijkt de huidige trend, althans, die deels gezet is door Samsung met de Galaxy S8 en Note 8. Het grote probleem daarbij is dat de voorkant van een telefoon ook de nodigde sensoren bevat. De afgelopen maanden zagen we een paar ontwerppatenten die hints geven over hoe Samsung deze in te toekomst zou kunnen blijven integreren. Zo zagen we ontwerpen met een ‘notch’ aan bovenrand of aan de onderrand van het display.

galaxy-full-screen-design-patent-3 Samsung patenteert meer designs voor telefoon met front-vullend display en metalen body

In een setje recent gepubliceerde designpatenten – aangevraagd: 19 en 21 juni van dit jaar: deel 1 en deel 2 – zien we toestellen zonder enige ‘cut-out’. Het scherm vult simpelweg een groot deel van de voorkant, al blijft er natuurlijk een rand aanwezig. De patenten maken deel uit van een uitgebreidere serie, waarin we hetzelfde concept zien mét fysieke home toets en kleiner scherm:

De focus van de ontwerppatenten is dan ook niet het display, maar vorm van het frame en de manier waarop de antenne in de behuizing is geïntegreerd. We zien hier dus een soort Galaxy S7 of S8 met metalen body, of de metalen Chinese Galaxy C serie zonder home toets. Maar hoewel het dus interessant is dat Samsung specifieke varianten van een design indient zonder home toets en met front-vullend scherm, laat zich hier maar weinig (of niets) afleiden over plannen voor toekomstige telefoons. Helaas.

Galaxy deal tips

Praat mee