Samsung Galaxy J3 (2017) review: twee stappen vooruit, en eentje terug

De afgelopen tijd reviewden we al de Galaxy J5 (2017) en de Galaxy J7 (2017). Wie bingo speelt weet: daar ontbreekt er nog een. Dus zonder verdere poespas is hier onze review van de Galaxy J3 (2017).

galaxy-j3-2017-review-3-1024x768 Samsung Galaxy J3 (2017) review: twee stappen vooruit, en eentje terug

Galaxy J3 (2017): mooi, premium design, goede software, maar geen AMOLED scherm

Met de Galaxy J3 (2017) is ook Samsung’s goedkoopste smartphone aangekomen in het tijdperk van de metalen behuizing. Dit is best een noemenswaardige mijlpaal. Jarenlang werd Samsung’s keuze om zelfs haar toptoestellen uit kunststof te vervaardigen hevig bekritiseerd. Vanaf 2014 kwam daar langzaam verandering in, en nu – anno 2017 – heeft zelfs de goedkoopste Galaxy een stevige aluminium body. Voordat we daarop – en op andere aspecten van de J3 (2017) – verder ingaan, verklappen we traditiegetrouw onze conclusies:

Galaxy J3 (2017) is een aanrader omdat…

  • het design sterk en stoer is, en prima aanvoelt,
  • de software rijk is aan handige snufjes,
  • en de batterij lang meegaat in het dagelijks gebruik.

Maar het is jammer dat…

  • het toestel géén AMOLED scherm heeft,
  • en ook prestaties en camera nooit hun prijsklasse overstijgen.

Al met al is de J3 (2017) een mooie, solide instap-smartphone met een sterk verbeterd design en bruikbare software. Maar deze twee stappen vooruit worden gevolgd door een stap terug in de vorm van géén AMOLED scherm. De Galaxy J3 uit 2016 had er wel eentje, tenslotte. Als je meer te weten wilt komen over het toestel, het design, het scherm, de software en snufjes, de camera en de batterijduur, lees dan onze uitgebreide Galaxy J3 (2017) review.

Galaxy J3 (2017) aanbiedingen

De beste Galaxy J3 (2017) aanbiedingen van dit moment vind je direct hieronder. Wil je ook aanbiedingen voor de dual-SIM versie van het toestel vergelijken? Check dan onze uitgebreide overzichten: Galaxy J3 (2017) met abonnement of Galaxy J3 (2017) los toestel.

Galaxy deal tips

Praat mee