Galaxy tip: Galerij update brengt mogelijkheid albums te verbergen

Een update voor de Galerij app op je Galaxy brengt de mogelijkheid albums te verbergen. Dit is vooral bedoeld als opruimfunctie, niet ter beveiliging.

samsung-galaxy-fotos-verbergen-album-1024x768 Galaxy tip: Galerij update brengt mogelijkheid albums te verbergen

Het kan zomaar gebeuren: na een tijdje zit je Galaxy propvol met albums met allerlei soorten afbeeldingen. Uiteraard kun je foto’s of complete albums verplaatsen naar de Veilige map. Daar zitten ze dan veilig achter slot en grendel – of tenminste, achter PIN-code, vingerafdruk of irisscan. Wie dat een beetje teveel van het goede vindt, kan nu ook direct in de Galerij albums verbergen.

Samsung Galaxy: fotoalbums verbergen

Vanaf nu rolt Samsung een update uit voor haar eigen Galerij app. Deze brengt een feature die we vorige week ook zagen in Android 8.0 Oreo op de Galaxy S8. Naar nu blijkt is dit géén Oreo-functie, maar gewoon een mogelijkheid in de nieuwe versie van de Galerij. Je kunt ‘m updaten in Galaxy Apps, of als je in de app zelf via de drie puntjes rechtsboven naar Instellingen gaat, en helemaal onderaan op Info Galerij tikt.

Zodra je Galerij versie 5.33.15.306 hebt geïnstalleerd vind je in het menu (wederom: via de drie puntjes rechtsboven) de optie Albums verbergen. Kies deze, en je kunt alle albums aanvinken die je verbergen wilt. Als je ze later toch weer wilt laten zien, dan kies je opnieuw Albums verbergen. Ook de verborgen albums worden nu getoond, zodat je het vinkje weer weg kunt halen en het album weer zichtbaar wordt.

Let op: als je een album op deze manier verbergt, is deze verder niet beveiligd. Iedereen die in je telefoon kan, kan ook albums verbergen of weer tonen. Wil je gevoelige informatie extra goed afschermen, dan is de Veilige map nog steeds de beste optie. Die is tenminste echt beveiligd met wachtwoord, PIN-code, vingerafdruk of iris (afhankelijk je toestel en eigen instellingen).

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee