Samsung Galaxy A5 (2017) november update brengt belangrijke beveiligingsfix

De Samsung Galaxy A5 (2017) november update begint nu met uitrollen in Nederland. De update brengt onder meer de fix voor het Krack Wi-Fi lek.

galaxy-a5-2017-ip68-waterdicht-sneeuw Samsung Galaxy A5 (2017) november update brengt belangrijke beveiligingsfix

Na een wat haperende start komen de maandelijkse beveiligingsupdates voor de Galaxy A5 (2017) nu echt goed op gang. Nu staat de update van de maand november klaar, met een belangrijke verbetering.

Galaxy A5 (2017) november update

Je kunt vanaf nu op de unbranded A5 (2017) de update naar firmwareversie A520FXXU2BQK1 downloaden. Wees lief voor je databundel en haal het bijna 223MB grote pakket binnen via een Wi-Fi verbinding. Naast de gebruikelijke optimalisaties bevat de update natuurlijk voor de beveiligingspatch van november.

galaxy-a5-2017-november-update-krack-fix Samsung Galaxy A5 (2017) november update brengt belangrijke beveiligingsfix

De belangrijkste verbetering is vooral de fix voor het zwakke punt in de Wi-Fi beveiliging, bijgenaamd Krack. Deze werd een tijd terug ontdekt in de beveiliging van een enorm aantal apparaten met een draadloze internet verbinding. Ook Android smartphones bleken vatbaar. Met de update van vandaag wordt het lek op de Galaxy A5 (2017) gedicht.

Wi-Fi verificatiefout

Na de oktober update bleken sommige Galaxy A5 (2017) exemplaren ook getroffen door Wi-Fi verbindingsproblemen. Hoewel de ‘Wi-Fi verificatiefout’ vooral op de A5 uit 2016 optreedt, melden zich verschillende gebruik(st)ers met een A5 van dit jaar met dezelfde bug. Heb jij ook een A5 (2017), en last van dit probleem? Laat ons hieronder dan weten of de update van vandaag het Wi-Fi probleem weer oplost. Gebruik(st)ers met een A5 (2016) moeten nog even geduld hebben. Voor hen is de november update op dit moment nog niet beschikbaar.

Beschikbaarheid

Op dit moment staat de november patch gereed voor de unbranded Galaxy A5 (2017). Hoewel de download in principe vanzelf start, kun je deze ook een handje helpen. Ga in de Instellingen naar het kopje Software-update. Kies helemaal bovenin voor de optie Updates handmatig downloaden, en je toestel zal direct checken of hij ook voor jouw beschikbaar is.

Heb jij de update uitgevoerd, en ben je nog andere veranderingen tegengekomen? Is bij jouw de Wi-Fi bug wel, of juist niet, gefixt? Laat het hieronder weten!

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Reacties

 1. Petra zegt

  Even een vraag: Moet je de oktober beveiliginspatch gedownload hebben, voordat deze update binnenkomt? Ik heb een A5 2017 – maar durfde de oktober update niet te downloaden door de wifi-problemen die gemeld werden ….

 2. Esther zegt

  Maandag update(galaxy a5 2016) gehad, vanaf die tijd geen wifi( verificatiefout) vandaag contact gehad met samsung en moet maar wachten tot er een update uitrolt..

 3. Jennick zegt

  Vraag: ik heb vandaag de nieuwe software update gedownload. Echter blijft hij een software update aangeven. Het is al de derde keer op rij dat ik deze moet installeren. De melding gaat immers ook niet weg wanneer ik kies voor ‘later’. Nog iemand deze problemen of weet hoe ik dit kan oplossen?

  • Martine zegt

   ja heb ik ook last van. net de telefoon voor het eerst geinstalleerd en blijft maar die update geven en de melding gaat ook niet weg. iemand al een oplossing hiervoor?

   • Petra zegt

    Kan het niet zo zijn, dat er een nóg nieuwere update achter zat? Of meerdere zelfs?

    Ik heb met Samsung contact gehad. Als je een update niet installeert, blijft dezelfde aangeboden worden en komt er geen melding van een nóg nieuwere update binnen. Die melding komt of komen wel nadat je de versie (die gemeld werd) op je telefoon geïnstalleerd hebt. Kun je zien of het echt om dezelfde update gaat?

Praat mee