November update met Krack fix bereikt Galaxy S6 Edge Plus

Voor de Samsung Galaxy S6 Edge Plus wordt op dit moment de november update uitgerold. Deze brengt ook de Krack fix naar het toestel.

galaxy-s6-edge-update November update met Krack fix bereikt Galaxy S6 Edge Plus

Als eerste in Samsung’s Galaxy S6 serie is het de Galaxy S6 Edge Plus die de nieuwste beveiligingsupdate krijgt. Deze maand zit er ook nog een belangrijke extra fix in het pakket.

Galaxy S6 Edge Plus november update en Krack fix

Voor de Galaxy S6 Edge Plus arriveert een net geen 20MB grote update naar firmwareversie G928FXXS3CQK1. De update brengt een aantal optimalisaties achter de schermen. Belangrijker is de beveiligingspatch van de maand november. Deze werkt de beveiliging van het toestel en de software weer bij naar de nieuwste stand van zaken. Centraal staat deze maand echter vooral één fix.

galaxy-s6-edge-plus-november-patch-krack-465x1024 November update met Krack fix bereikt Galaxy S6 Edge Plus

Een tijdje geleden werd ontdekt dat de Wi-Fi verbinding van een enorm aantal apparaten niet goed beveiligd is. De zwakke plek is ook te vinden op smartphones. Sinds enige tijd is Samsung bezig deze zogeheten ‘Krack‘ kwetsbaarheid te dichten. En vandaag komt de patch dus ook op de Galaxy S6 Edge Plus aan.

Op het moment van schrijven is deze update beschikbaar op de unbranded S6 Edge Plus, én op Vodafone’s branded variant. Gebruik(st)ers met T-Mobile’s toestel moeten nog even geduld hebben. Zodra de update beschikbaar is voor jouw toestel, zal deze vanzelf beginnen met downloaden. Je kunt ook zelf checken, als je via Instellingen naar het menuitem Software-update gaat. Kies bovenaan de lijst voor de optie Updates handmatig downloaden, en je telefoon zal direct checken of het pakket beschikbaar is.

Andere Galaxy S6 modellen

Op het moment van schrijven is dezelfde update nog niet te downloaden op de Nederlandse Galaxy S6 en S6 Edge. In een aantal landen is dat al wel het geval. Het is dus alleen een kwestie van tijd voor de Krack fix ook hier op de overige S6 modellen zal verschijnen. Wij houden je, zoals je gewend bent, op de hoogte.

Heb jij de update al op jouw Galaxy S6 (Edge/Plus) geïnstalleerd? Wat zijn jouw ervaringen? Aarzel niet, en laat het ons hieronder weten!

(Dank voor de heads up, Erik!)

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Reacties

  1. zegt

    Ik heb net gelezrn op all about phones dat er een lijst is gelekt waar op te zien is dat de galaxy s6 serie en de tab s2 serie ook de update naar android 8 zie hier de link: krijgenhttps://www.google.nl/amp/s/www.allaboutphones.nl/oreo-update-samsung-galaxy-toestellen/amp/

Praat mee