Update maakt Gear VR controller van je Gear S3, en meer

Een flinke update voor de Samsung Gear S3 zorgt dat je ‘m als Gear VR controller kunt gebruiken. Maar natuurlijk zijn er meer vernieuwingen in Tizen 3.0.

gear-s3-update-1024x693 Update maakt Gear VR controller van je Gear S3, en meer

Voor de Gear S3 rolt momenteel een flinke update uit naar Tizen versie 3.0. Het bijna 260MB grote pakket brengt vooral nieuwe mogelijkheden om andere apparaten te bedienen. Samsung zelf kondigt ‘m aan als de Gear S3 Value Pack update.

Gear S3 Value Pack update

Na installatie van de nieuwe Gear S3 firmware – versienummer R760XXU2CQK3 of R770XXU2CQK3 – kun je via Samsung Connect allerhande andere apparaten bedienen. Ook kun je PowerPoint presentaties besturen vanaf je Gear S3. Vooral erg tof is de nieuwe optie om je horloge als Gear VR controller te gebruiken.

Naast al deze ‘controller-functies’ zijn ook andere apps van de Gear S3 verbeterd. Zo is S Health vernieuwd, inclusief doorlopende hartslagmeting en een Multi-workout-widget. Je kunt nu ook je contacten en agenda vanaf je Gear S3 beheren, en het horloge toont herinneringen die op je telefoon zijn ingesteld.

Wie gesteld is op de weerinformatie van de Gear S3, krijgt nu ook de regen- of sneeuwkans te zien. Tevens is de plaatsbepaling bij SOS-meldingen beter geworden, en ondersteund de handschriftherkenning meer talen. En dan is er natuurlijk nog het nieuwe design van icoontjes en widgets.

Gear S3 als Gear VR controller

De meeste veranderingen wijzen zichzelf, in feite. Alleen het gebruik van het horloge als Gear VR wilden we natuurlijk direct even onder de loep nemen. Uiteraard is de fuctionaliteit vrij simpel te noemen. Je gebruikt je Gear S3 in feite als alternatief voor het touchpad op de Gear VR zelf.

Voordat je je S3 als VR-controller kunt gebruiken, moet je vanuit Galaxy Apps wel de benodige Gear VR-controller app installeren. Dit doe je het beste gewoon vanuit de Gear-app op je telefoon.

gear-s3-vr-controller Update maakt Gear VR controller van je Gear S3, en meer

Eenmaal geïnstalleerd, stop je je telefoon in de Gear VR, waarna je horloge automatisch controller wordt. Je selecteert opties door op het scherm te tikken, regelt volume met de draairing van het horloge, en gebruikt de knoppen om terug te gaan. Vegen over het scherm in verschillende richtingen zorgt voor allerlei extra acties – maar deze zijn natuurlijk afhankelijk van wat je met de Gear VR aan het doen bent.

Al met al werkt dit veel prettiger dan het touchpad van de headset zelf. Maar je moet nu ook weer geen functionaliteit à la de speciale Gear VR controllers verwachten.

Toch is dit een flinke update, die de Gear S3 – die inmiddels alweer een jaar op de markt is – fris en fruitig doet aanvoelen. Inderdaad, precies het soort update wat Samsung altijd onder die naam Value Pack uitbrengt. Daarmee blijft het horloge bij de tijd, tot Samsung volgend jaar met een eventuele Gear S4 op de proppen komt.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Tom willems zegt

    Update voor s health ziet er mooi uit. Alleen heeft de gear s3 nu echt een probleem met het berekenen van afstanden. In hardloopmodus misrekent hij zeker meer dan een kilometer. Lijkt me niet de bedoeling en hoop dat samsung dit snel oplost!

Praat mee