Help, hoe kijk ik YouTube op het volledige scherm van mijn Galaxy S8 / Note 8?

Wie in YouTube het volledige scherm van de Galaxy S8 of Note 8 wil gebruiken, mist sinds kort een vertrouwde optie. Maar het kan nog wel, als je weet hoe.

galaxy-s8-youtube-volledige-scherm-fullscreen-1-1024x533 Help, hoe kijk ik YouTube op het volledige scherm van mijn Galaxy S8 / Note 8?

YouTube weer fullscreen op je Galaxy S8? Zoom in!

Tot nu toe toonde de YouTube app op de Galaxy S8 of Galaxy Note 8 een speciale, extra toets om video te kijken op het hele Infinity-scherm. Sinds een recente update van de app is deze toets verdwenen. Toch is het nog steeds mogelijk om fullscreen video te kijken. Je moet gewoon inzoomen.

Galaxy S8 fullscreen YouTube kijken

Veel gebruik(st)ers vonden de ‘zwevende’ fullscreen-toets niet erg mooi. En omdat steeds meer telefoons een smaller – of langer, het is maar hoe je het ziet – hebben, ging YouTube maker Google op zoek naar een elegantere oplossing. En die werd gevonden in het inzoomen. Inzoomen? In de YouTube app? Nou, inderdaad. Het is even wennen, maar het werkt in feite heel simpel. Dus: als je een video kijkt op je Galaxy S8, plaats dan twee vingertoppen op het scherm. Veeg deze uit elkaar – net zoals je bijvoorbeeld op een foto in zou zoomen. Het beeld wordt nu vanzelf aangepast, zodat je weer het volledige beeldscherm van je toestel gebruikt.

galaxy-s8-youtube-volledige-scherm-fullscreen-2-1024x533 Help, hoe kijk ik YouTube op het volledige scherm van mijn Galaxy S8 / Note 8?

Video zoals het hoort op het Infinity display

Uiteraard kun je ook terug schakelen naar de normale stand. Dat doe je logischerwijs gewoon weer door uit te zoomen. Oftewel: ‘knijp’ met twee vingertoppen op het scherm van je S8, en je ziet direct weer het ‘normale’ beeld.

Zoals voorheen raak je natuurlijk een stukje beeld kwijt als je de weergave aanpast aan het schermformaat van de Galaxy S8 of Note 8. Tenslotte is de meeste content op YouTube gemaakt voor een vertrouwde 16:9 beeldverhouding. Met het 18,5:9 beeld van Samsung’s nieuwe toestellen moet er dus geknipt worden, in de hoop dat zaken aan de rand van het beeld niet belangrijk zijn. En de ervaring leert dat dat in de praktijk ook zo is. Maar dat terzijde.

Wie de ‘fullscreen-toets’ op de Galaxy S8 in YouTube kwijt was, weet nu dus waar hij naartoe is. En hoe je alsnog je hele display vult met je favoriete video’s.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee