Eerste Galaxy S9 renders duiken op met dual cam, beter geplaatste vingersensor

Een eerste set Samsung Galaxy S9 renders toont een toestel met beter geplaatste sensoren op de achterkant. Hoe betrouwbaar ze zijn is maar de vraag.

galaxy-s9-render-back Eerste Galaxy S9 renders duiken op met dual cam, beter geplaatste vingersensor

Waar anders dan van het Chinese Weibo duikt nu al een set Galaxy S9 renders op. Mogelijk tonen ze een vroeg prototype van het toestel. Echter, de resolutie is zó 1992 dat het maar de vraag is hoe echt de plaatjes zijn.

Galaxy S9 renders

Op de Galaxy S9 plaatjes zien we in ieder geval een toestel dat zich netjes aan de recente geruchten houdt. Zo is de vingerafdruksensor onder de camera geplaatst. Hierdoor moet de sensor een stuk prettiger in het gebruik zijn dan het model dat nu op de Galaxy S8 zit. De camera zelf is er een met twee lenzen. Sinds Samsung op de Galaxy Note 8 deze stap nam was al te verwachten dat ook de Galaxy S9 een dergelijke camera zal krijgen. Verder kunnen we tussen de pixels door nog net een aparte Bixby-toets onderscheiden, die onder de volumetoetsen zit.

galaxy-s9-render-proto-front Eerste Galaxy S9 renders duiken op met dual cam, beter geplaatste vingersensor

De voorkant van de Galaxy S9 lijkt in grote lijnen een kopie van de S8. Boven het scherm zitten even veel sensoren. Mocht er dus een 3D-camera op het toestel zitten, dan is het maar de vraag hoe deze geïmplementeerd is. Graag hadden we een hint gezien naar de aan- of afwezigheid van een 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting. Door de lage resolutie valt er echter niks zinnigs af te leiden uit deze plaatjes.

Echt of fake?

Hoezeer we ook gewend zijn dat dit soort CAD-renders van telefoons in een vroeg stadium opduiken, dit plaatjes is te simpel om te zeggen of deze echt of nep is. De bekende renderboer OnLeaks heeft in ieder geval zijn twijfels. Neem het getoonde beeldmateriaal dus vooral niet te serieus. Tenslotte zijn er nog een paar maanden te gaan tot Samsung de Galaxy S9 daadwerkelijk lanceert.

Wil jij van ons een mailtje ontvangen zodra het toestel in Nederland arriveert? Dan is het een goed idee je aan te melden voor onze notificatieservice:

(via, via)

Galaxy deal tips

Praat mee