Samsung Galaxy S9 release ‘een maand eerder’ – wat wil dat zeggen?

Volgens de Russische insider Eldar Murtazin zal Samsung de Galaxy S9 en S9 Plus een maand vroeger uitbrengen dan verwacht.

samsung-galaxy-s9-dual-cam-1024x794 Samsung Galaxy S9 release 'een maand eerder' - wat wil dat zeggen?

Het hoort er tegenwoordig bij. Geen zichzelf respecterend Galaxy topmodel kan zonder het gerucht dat deze eerder wordt uitgebracht dan verwacht. Veelal negeren we deze geruchten dan ook. Maar Eldar Murtazin wil het wel eens bij het rechte eind hebben (hoewel ook niet altijd).

Galaxy S9 release vervroegd?

Via Twitter laat Murtazin weten dat Samsung de Galaxy S9 en S9 Plus een eerder ‘dan gewoonlijk’ uit zal brengen. Dat roep allereerst de vraag op wat dan gewoonlijk is. De Galaxy S6 kwam begin april uit, de Galaxy S7 begin maart. De Galaxy S8 kwam eerder dit jaar eind april uit. Wat ‘gewoonlijk’ is, is dus helemaal niet zo duidelijk.

Als de release van de Galaxy S9 een maandje eerder gepland is dan die van de S8, dan zal dit dus ergens in de tweede helft van maart zijn. Aan de andere kant: van de S8 werd gezegd dat deze ‘later dan gewoonlijk’ was, om tijd te laten voor extra batterijtests. Je weet wel, na het Note 7-debacle. Als de S8 later was dan gewoonlijk, en de S9 komt eerder dan gewoonlijk, dan zou deze ook zomaar begin maart in de winkels kunnen liggen.

Je merkt het: geruchten over een ‘vervroegde release’ kun je beter met een korreltje zout nemen. Het is simpelweg helemaal niet zo duidelijk wat gewoonlijk is, tenslotte. Maar linksom of rechtsom lijkt maart de maand waarin de Galaxy S9 vermoedelijk op de markt zal komen.

Galaxy S9 specs

Overigens voegt Murtazin nog een saillant detail toe: in sommige markten zal de Galaxy S9 de eerste telefoon zijn met Qualcomm’s Snapdragon 845 processor. In 2017 was dit met de 835 precies zo, en in 2018 zal dit scenario zich dus herhalen. De meest logische verklaring hiervoor is, dat Samsung de 845 – net als de 835 – in feite zelf fabriceert.

In Europa zal de Galaxy S9 overigens waarschijnlijk gewoon voorzien zijn van Samsung’s eigen next-gen Exynos chip. Dit wordt vermoedelijk een 10 nanometer soc van de tweede generatie. Ook een dual camera zal van de partij zijn, nadat de Galaxy Note 8 de primeur had op dit gebied. De camerasensor kan mogelijk video opnemen met 1000 frames per seconde.

Qua design verwachten we dat Samsung voortborduurt op het ‘Infinity’ design van de S8 en Note 8. Dus: waterbestendig, geen Home knop, en een scherm dat bijna de gehele voorkant van het toestel vult. Of dit scherm een 4K UHD resolutie krijgt is helemaal niet bekend. Verdere mogelijke details en specificaties: 6GB werkgeheugen, Android 8.0 Oreo, en een nieuwe versie van de Samsung Experience interface. De kans dat de vingerscanner op de Galaxy S9 wél onder het scherm zit – en niet aan de achterkant – lijkt overigens minimaal. De benodigde technologie kan ook anno 2018 vermoedelijk nog niet op de benodigde schaal worden geproduceerd.

Notificatie

Wil jij van ons een mailtje krijgen wanneer de Galaxy S9 en S9 Plus in Nederland arriveren? Schrijf je dan nu alvast in voor onze releasenotificatie:

Galaxy deal tips

Praat mee