Samsung Galaxy S8 beveiligingsupdate oktober beschikbaar in Nederland

De Samsung Galaxy S8 oktober update brengt de nieuwste beveiligingspatch naar het toestel, en naar de S8 Plus. De flinke update verbetert ook de DeX stand en de launcher.

galaxy-s8-update-1024x629 Samsung Galaxy S8 beveiligingsupdate oktober beschikbaar in Nederland

Eerder deze week werd al bevestigd dat Samsung de september patch heeft overgeslagen. Na de Galaxy S7 krijgt nu ook de Galaxy S8 (Plus) direct een update met daarin de beveiligingspatch van oktober – en een aantal andere verbeteringen.

Galaxy S8 oktober update

Voor de Galaxy S8 en S8 Plus staan updates klaar naar respectievelijk firmwareversies G950FXXU1AQI9 en G955FXXU1AQI9. Met een omvang van bijna 480MB zijn het flinke pakketten, die je het beste via je Wi-Fi verbinding binnenhaalt. De belangrijkste verbetering die deze update met zich mee brengt is, uiteraard, de beveiligingspatch van de maand oktober.

Daarnaast zou de DeX stand – de modus waarin de Galaxy S8 gaat als je ‘m in de DeX dock stopt – nu stabieler zijn geworden. Ook de launcher – zeg maar: het startscherm van de Samsung Experience interface – is verbeterd, al laat Samsung verder niet weten op welke manier precies.

galaxy-s8-oktober-update Samsung Galaxy S8 beveiligingsupdate oktober beschikbaar in Nederland

Naast deze expliciet genoemde verbeteringen brengt de update natuurlijk ook nog de gebruikelijke optimalisaties en bugreparaties. Maar ook hier blijft het zoals altijd gissen wat deze zijn.

Beschikbaarheid

Op dit moment is de oktober update beschikbaar op de unbranded Galaxy S8, S8 Plus, én de dual-SIM Galaxy S8. Als je zo’n toestelversie hebt, dan zal deze de update vanzelf gaan downloaden. Eventueel kun je ook een handje helpen, door in de Instellingen naar de optie Software-update te gaan. Kies bovenin Updates handmatig downloaden en je S8 checkt direct of de update beschikbaar is.

Als je een branded toestelversie hebt van Vodafone of T-Mobile – dat wil zeggen: jouw toestel direct daar hebt gekocht – moet je nog even geduld hebben. Voor deze varianten zal de update in de komende dagen of uiterlijk weken beschikbaar komen.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy S8 gedownload? Laat het hieronder even weten als je verder veranderingen of vernieuwingen tegenkomt na installatie!

(Dank aan Rob en alle andere meldingen!)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

  1. wouter zegt

    Nog steeds geen update ontvangen voor de s8 (Lux). De support valt me dit moment redelijk tegen. Ik heb ook nog altijd geen blueborne fix gehad🙁

  2. Nico zegt

    Ik heb mijne nog steeds niet binnen. Laatste update is van augustus. Contact genomen met Samsung om te vragen of dit normaal is, zij zeiden mij dat ik best ff langs ga bij een Samsung-service..de dichtstbijzijnde is op 70km van mijn thuis pfff..is er nog iemand dat dit probleem heeft?

  3. Albert zegt

    Wel op m’n s8 nieuwe software vanaf 1 oktober maar heb een ander versie nummer eindigend op AQK7..? Nougat 7.0, klopt dat Wel dan?

Praat mee