Samsung Galaxy Note 8 marktaandeel groeit snel in eerste maand

Nog geen maand na de officiële release heeft de Galaxy Note 8 al een Android marktaandeel van meer dan een procent. Dat klinkt bescheiden, maar is het zeker niet. Vooral in de VS en Zuid-Korea doet het toestel het erg goed.

samsung-galaxy-note-8-kopen-1024x705 Samsung Galaxy Note 8 marktaandeel groeit snel in eerste maand

Vorige week bleek dat de Galaxy S8 inmiddels een aandeel van de Android markt heeft tussen 5 en 7 procent, in verschillende landen. Het toestel had zes maanden nodig om dit te bereiken. Het lijkt erop dat de Galaxy Note 8 – toch meer een nicheproduct, in feite – behoorlijk succesvol is.

Galaxy Note 8 marktaandeel

Een maand na de officiele release van de Galaxy Note 8 heeft het toestel een aandeel van ruim één procent in de VS, en zelfs 1,7% in Zuid-Korea. Waar de S8 in Samsung’s thuisland wat achterblijft, blijkt de Note 8 daar zeer populair.

Curieus genoeg blijven de cijfers van de Galaxy Note 8 in Europa duidelijk achter. Zo heeft de telefoon in Engeland een marktaandeel van rond de 0,5 procent – in veel landen nog minder. In Nederland blijft hij vooralsnog handen bij 0,2 procent. Mogelijk dat voor Europese gebruik(st)ers de hoge adviesprijs van € 999,- toch wel een beetje een obstakel vormt.

Uiteindelijk blijft de Galaxy Note 8 wat ons betreft toch vooral een ware Note. Het toestel is het beste wat Samsung op dit moment te bieden heeft, en streeft op een paar gebieden ook de Galaxy S8 voorbij. Echter, voor de meeste gebruik(st)ers is deze laatste simpelweg een betere keuzen. De S8 biedt op dit moment nog de betere prijs-kwaliteit verhouding.

Hieronder vind je nog wat meer gedetailleerde statistieken van de positie van de Note 8 in verschillende landen. Alle genoemde statistieken werden verzameld door AppBrain.

Infographic-Samsung-Note8-market-share-oct-2017 Samsung Galaxy Note 8 marktaandeel groeit snel in eerste maand

Galaxy deal tips

Praat mee