Toekomstige Samsung smartphones mogelijk met ‘Environmental sensor’, aldus patent

Toekomstige Galaxy’s zijn mogelijk uitgerust met een Environmental sensor. Een vandaag gepubliceerde patentaanvraag verklapt dat Samsung aan een dergelijke sensor voor smartphones werkt. Deze sensor meet de luchtkwaliteit.

samsung-enviromental-sensor-patent-3-1 Toekomstige Samsung smartphones mogelijk met 'Environmental sensor', aldus patent

De sensor kan verschillende deeltjes meten (CP1, CP2, CP3)

In veel grote steden is de slechte luchtkwaliteit een probleem van formaat. Het zou dus helemaal niet zo gek zijn, als je smartphone niet alleen waarschuwingen gaf voor naderend slecht weer, maar ook bij ongezonde atmosferische omstandigheden. In haar thuisland heeft Samsung een patentaanvraag ingediend voor precies zo’n sensor.

Samsung Enviromental sensor patent

De patentaanvraag Environmental sensor werd vandaag in Zuid-Korea gepubliceerd. Het patent omschrijft een sensor die in smartphones, tablets en smartwatches wordt ingebouwd, en die meet hoeveel deeltjes van een schadelijke stof in de lucht zitten.

Samsung beschrijft hoe veel vergelijkbare, nauwkeurige toepassingen op dit moment te groot zijn. Omgedraaid zijn kleine sensoren te onnauwkeurig. In het patent wordt een sensor omschreven die het beste van beide werelden moet combineren, door een extreem hoge materiaaldichtheid: klein én nauwkeurig.

samsung-enviromental-sensor-patent-1-1 Toekomstige Samsung smartphones mogelijk met 'Environmental sensor', aldus patent

110: substraat, 160: touch sensor, 120: env. sensor 1, 130: env. sensor 2 (sorry, geen mooie plaatjes van telefoons hier)

De sensor die Samsung beschrijft, is klein en plat genoeg om in het schermsubstraat ingebakken te worden. Hierdoor kan de sensor onopvallend worden geïntegreerd zonder dat deze ruimte in beslag neemt. Dit is een belangrijke voorwaarde voor gebruik in smartphones, waar iedere kubieke millimeter meetelt.

samsung-enviromental-sensor-patent-4-1024x344 Toekomstige Samsung smartphones mogelijk met 'Environmental sensor', aldus patent

De sensor bestaat uit twee lagen (120, 130), gescheiden door een isolatielaag (140)

Galaxy S9 met Environmental sensor?

In het verleden bracht Samsung al Galaxy smartphones uit met een UV-sensor, die waarschuwden voor te fel zonlicht. Vermoedelijk is een Environmental sensor een toepassing waar meer gebruik(st)ers dagelijks iets aan hebben. Of we in 2018 een Galaxy S9 gaan zien met deze sensor is echter allerminst duidelijk. Tenslotte is een patentaanvraag alleen dat: een patentaanvraag. De aanvraag voor de Environmental sensor werd anderhalf jaar geleden ingediend, maar verscheen tot nu toe niet in apparaten. Of dit volgend jaar wel gaat gebeuren, zal tegen die tijd moeten blijken.

Galaxy deal tips

Praat mee