Galaxy J5 (2017) update brengt Blueborne fix, augustus patch

Na de Galaxy J7 (2017) krijgt nu ook de Galaxy J5 (2017) een nieuwe update. Het toestel krijgt een nieuwe beveiligingspatch én een fix voor het Blueborne probleem.

galaxy-j5-2017-review-3-1024x768 Galaxy J5 (2017) update brengt Blueborne fix, augustus patch

Na de recente update voor de Galaxy J7 (2017) zaten we er al een beetje op te wachten: dezelfde update voor de Galaxy J5 (2017). En inderdaad, vanaf nu begint de uitrol ervan.

Galaxy J5 (2017) Blueborne fix

In de afgelopen weken rolde Samsug al updates uit voor een groot aantal Galaxy apparaten, om het Blueborne lek te fixen. Dit is een kwetsbare plek in de Bluetooth verbinding van – onder andere – telefoons. Vanaf nu brengt firmwareversie J530FXXU1AQI3 deze fix dus ook op de Galaxy J5 (2017).

De flinke update is 392MB groot, en doet natuurlijk meer dan alleen het Blueborne lek dichten. Ook wordt een nieuwere beveiligingsupdate geïnstalleerd – om precies te zijn die van de maand augustus. Deze volgt dus op de vorige update van de maand juni. Dit alles past netjes in Samsung’s updatebeleid voor de J-serie. Deze toestellen worden iedere drie maanden van de nieuwe beveiligingspatches voorzien.

Naast al dit, komen met deze update ook nog de gebruikelijke verbeteringen, fixes en optimalisaties mee. Zoals altijd, worden deze door Samsung niet verder bij naam genoemd.

Beschikbaarheid

Op de Nederlandse Galaxy J5 (2017) kun je hierboven beschreven update un downloaden. Als het goed is begint je toestel er vanzelf mee. Eventueel kun je ‘m ook een handje helpen. Ga in de Instelingen naar het item Software-update, en kies daar Updates handmatig downloaden.

Let op: van de J-series worden ook altijd redelijk veel geïmporteerde exemplaren verkocht. Deze krijgen updates op het moment dat ze beschikbaar zijn in het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Zie ook HIER. Het kan dus zomaar zijn dat jouw toestel de update op een ander moment krijgt. Maar ook dan geldt: de nieuwe beveiligingspatch en Blueborne fix komen eraan!

Heb jij deze update al op jouw Galaxy J5 (2017) geïnstalleerd? Ben jij nog andere veranderingen tegen gekomen? Laat het ons hieronder weten!

Galaxy deal tips

Praat mee