Galaxy S8 (e.a.) tip: andere snelkoppelingen op het vergrendelscherm

Even tussendoor een snelle, maar handige tip voor je Galaxy S8, Galaxy Note 8, of andere Galaxy uit 2017. Hieronder lees je hoe je zelf andere snelkoppelingen kiest voor op het vergrendelscherm.

galaxy-s8-snelkoppelingen-vergrendelscherm-lockscreen-note-8-1024x731 Galaxy S8 (e.a.) tip: andere snelkoppelingen op het vergrendelscherm

Andere snelkoppelingen op het vergrendelscherm van jouw Galaxy

Kijk, sinds enige tijd biedt Samsung een erg handige manier om de camera van je Galaxy telefoon snel te starten. Op de Galaxy S8 en Note 8 kun je dit bijvoorbeeld doen door twee keer achterelkaar op de aan/uit knop te drukken. Op toestellen met een Home knop moet je twee keer op die toets drukken, met hetzelfde resultaat. Echter, standaard staat er ook een Camera snelkoppeling op je vergrendelscherm. Dit is een beetje dubbelop, natuurlijk.

Galaxy S8 snelkoppelingen vergrendelscherm veranderen

Omdat je toch een snelle, andere manier hebt om de camera app van je Galaxy S8 – of andere Galaxy – te starten, kun je de snelkoppeling beter gebruiken. Bijvoorbeeld om direct naar Whatsapp te gaan. Of naar je browser. Of waar naartoe je ook wilt. Gelukkig is dit eenvoudig aan te passen.

Ga in de Instellingen naar het kopje Schermvergr. en beveilig., scroll je een stukje naar beneden, en tik op App-sneltoetsen.  Je komt nu in een scherm waar je de koppeling voor Sneltoets links en Sneltoets rechts zelf kunt kiezen. Hoe dit werkt spreek verder voor zich.

Let op: de minimalisten onder ons kunnen de snelkoppelingen ook gewoon helemaal weghalen. Zet in het selectiescherm daarvoor de ‘schakelaar’ (rechtsboven) uit. En eerlijk is eerlijk: ook dit ziet er best strak uit. Welke snelkoppelingen vind jij het handigst om op je lockscreen te hebben?

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee