Samsung Galaxy S7 krijgt update met oktober beveiligingspatch

De unbranded Samsung Galaxy S7 en S7 Edge krijgen vandaag een update met de beveiligingspatch van de maand oktober. De patch van september wordt dus geheel overgeslagen.

galaxy-s7-edge-tip-android-nougat-update-voorbereiden-niet-installeren Samsung Galaxy S7 krijgt update met oktober beveiligingspatch

Gisteren kreeg Vodafone’s Galaxy S7 een update met de beveiligingspatch van augustus, en was dus na maanden weer ‘bij’. Dit laatste duurde maar even, want vandaag stomen de unbranded S7 en S7 Edge vrolijk verder. Dit zijn dus de toestellen die niet direct bij een provider gekocht zijn.

Galaxy S7 oktober beveiligingspatch

Voor de Galaxy S7 en S7 Edge staat vanaf nu een update klaar met respectievelijk firmwareversie G930FXXU1DQJ1 en G935FXXU1DQJ1. Deze zorgt ervoor dat op beide modellen de beveiligingspatch van oktober geinstalleerd wordt. Verder lijkt de update weinig te doen – op de gebruikelijke optimalisaties van prestaties en stabiliteit na, uiteraard. Ook bugreparaties worden uitgevoerd, maar zoals altijd licht Samsung deze niet verder toe.

Je merkt het vanzelf als jouw toestel deze 122MB grote update begint te downloaden. Laat ‘m dat dan bijvoorkeur wel over Wi-Fi doen. Wil je niet afwachten en zelf checken, dan kan dat natuurlijk ook. Ga via Instellingen naar Software-update en tik op Updates handmatig downloaden.

Vorige maand bleef de security patch van september op de Galaxy S7 uit, ten gunste van de vlot uitgerolde fix voor het Blueborne lek. Toen vermoedden we al dat de volgende update direct naar de oktober patch zou zijn – vandaag blijkt dit dus inderdaad het geval. De Galaxy S7 krijgt in Nederland de oktober patch dus nog voor recentere topmodellen als de Galaxy S8 en Galaxy Note 8. Wel verwachten we dat deze toestellen ook snel zullen volgen, evenals (hopelijk) T-Mobile’s branded S7 (Edge). In spanning wachten we ook af hoe lang het duurt voor Vodafone déze update naar toestellen kan brengen.

Heb jij, behalve de genoemde vernieuwingen, nog andere verbeteringen of veranderingen ontdekt? Had jij last van bugs, en zijn die nu gefixt? Of juist niet? Deel hieronder jouw ervaringen met deze update op jouw Galaxy S7 of S7 Edge!

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  • Siewert zegt

   Das ook al meerdere keren besproken, ga maar eens na waar je toestel vandaan komt.
   Ik wed dat je toestel via derden is geïmporteerd en daarmee dus geen Nederlands toestel is daarmee dus ook niet in lijn ligt met de huidige update cyclus.
   Of als je een branded toestel hebt ben je afhankelijk van de provider en dat kan lang duren.

 1. marja zegt

  update gehad nu zijn alle iconen mega groot en kan ze niet verkleinen omdat er bewerk op mijn scherm staat en ik niet weet hoe dit weg te krijgen. wie kan mij helpen svp

 2. zegt

  Heb sinds gisteren de S7, en i.d.d. direct na instellen de beveiligings update d’r in. Tot zover nitks loos.
  Wat ik wel ergerklijk vind zijn enkele (zeur?) puntjes:
  1. Als ik iemand bellen moet/wil, zie ik eerst de bel-historie, niet het toetsenbord om nummers in te toetsen.
  2. Themas: als ik een patroon wil gebruiken om mijn telefoon vrij te geven, moet ik eerst en veeg over het scherm geven en kan ik daarna het patroon tekenen. Van die 1e veeg wil ik af. Ik zou graag de thema’s uit willen zetten.

 3. Nathan zegt

  Gisteren heb ik deze update (G930FXXU1DQJ1) op mijn Hongaarse S7 gekregen. Op het eind kreeg ik de melding dat de update mislukt was en nu start mijn toestel niet meer. (Blijft op het Samsung logo hangen)

  Tenminste ik ga er vanuit dat het deze update was, want ik kon hem gisteravond en vanochtend niet meer vinden met SamFirm. Ik kreeg hem gistermiddag op mijn toestel. Normaal werd er voor een update gecontroleerd of er genoeg ruimte was, maar nu leek het alsof die stap werd overgeslagen.

Praat mee